İstanbul Kartal Seçim Sonuçları 14 Mayıs 2023

2023 İstanbul Kartal seçim sonuçları belli oluyor. Türk vatandaşları, 14 Mayıs 2023 Pazar günü hem Cumhurbaşkanlığı seçimi hem de TBMM milletvekili genel seçimi için oy kullanıyor. Türkiye il il, ilçe ilçe 2023 genel seçim sonuçları ve Marmara Bölgesi İstanbul Kartal seçim sonuçları, oy oranları Yeni Şafak seçim sayfasında canlı olarak yayınlanacak. Saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi bitecek. Seçim yayın yasaklarının bitmesiyle seçim sonuçları, saat 21.00 gibi açıklanmaya başlayacak. 14 Mayıs 2023 İstanbul Kartal Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Oğan'ın oy oranları, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve ittifakların il il oy oranları seçim sonucu anlık olarak sayfamızda.

İstanbul Kartal Seçim Sonuçları 14 Mayıs 2023

14 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 14 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından ve açıklanacak. na ve partilerin oy oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

İstanbul Kartal Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

14 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

İstanbul Kartal Hakkında

İstanbul’un ilçelerinden biri olan Kağıthane, Avrupa Yakası’nda yer almaktadır. İstanbul ilinin merkezinde yer alan Kağıthane, Beşiktaş ve Şişli ilçelerine komşu konumdadır. Tarihi ve kültürel açıdan oldukça zengin bir ilçe olan Kağıthane, son yıllarda hızlı bir gelişim göstererek İstanbul’un en gözde ilçelerinden biri haline gelmiştir.

Kağıthane ilçesinin tarihi, antik dönemlere kadar uzanmaktadır. İlçe sınırları içerisinde yer alan Ayazağa Tepesi, Hıdiv Kasrı ve Sadabad Kasrı gibi tarihi yapılar, bölgede birçok medeniyetin izlerini taşımaktadır. Osmanlı döneminde ise Kağıthane, İstanbul’un en gözde eğlence ve dinlenme yerlerinden biri haline gelmiştir.

Coğrafi olarak Kağıthane, Marmara Bölgesi’nin batısında yer almaktadır. İstanbul’un ortasında bulunan ilçenin toplam yüzölçümü 14,8 kilometrekaredir. İlçenin en yüksek noktası Ayazağa Tepesi’dir ve rakımı 200 metredir. İlçe, Alibeyköy, Eyüp, Beşiktaş, Şişli, Sarıyer ve Başakşehir ilçeleri ile sınır komşusudur.

Kağıthane ilçesi, son yıllarda İstanbul’un en hızlı gelişen ilçelerinden biri haline gelmiştir. Özellikle bölgede yapımı tamamlanan Maslak 1453, Vadi İstanbul, Nurol Life gibi büyük projeler ile bölgenin değeri artmıştır. Bu projelerle birlikte Kağıthane, konut, alışveriş merkezleri ve ofis binaları açısından oldukça gelişmiştir. Ayrıca ilçe, İstanbul’un önemli ulaşım hatlarına yakın konumda bulunması sebebiyle de tercih edilmektedir.

Kağıthane ilçesinin nüfusu 2021 yılı verilerine göre 423.987 kişidir. İlçe, İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biri olmakla birlikte, son yıllarda yapılan konut projeleriyle nüfus artışı da hızlanmıştır. İlçenin nüfusu, özellikle genç nüfusuyla dikkat çekmektedir.

Oy Nasıl Kullanılır?

1- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

2- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

3- Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

4- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

5 - Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

6- Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

SEÇİMDE KİMLER OY KULLANAMAZ?

KULLANILMAYAN OYLAR NE OLUR?

Oylamalarda, geçersiz oy boş, hasarlı, muğlak ya da herhangi bir sebeple oylama kurallarına uygun olmayan, doğru kullanılmamış oylara denir. Geçersiz oylar oylama sonucuna etki etmez. Bir oy veren kazayla ya da bilerek geçersiz oy kullanabilir. Geçersiz oylar oy sayımı sırasında oylama görevlileri tarafından tespit edilir.

GEÇERSİZ OY NE OLUR?

Geçersiz oylar oylama sonucuna etki etmez. Bir oy veren kazayla ya da bilerek geçersiz oy kullanabilir. Geçersiz oylar oy sayımı sırasında oylama görevlileri tarafından tespit edilir.

SEÇİMİN YENİLENMESİ KARARI NASIL ALINIR?

Anayasa'nın 116. maddesine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), üye tam sayısının beşte üç çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verebiliyor. Cumhurbaşkanının da seçimlerin yenilenmesini kararı alma hakkı bulunuyor. Bu şekilde yenileme kararı verilmesi halinde genel seçim ile cumhurbaşkanı seçimi birlikte yapılacak.

SEÇİMİN YENİLENMESİ KARARI ALINDIKTAN KAÇ GÜN SONRA SEÇİM YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'nun 3'üncü maddesine göre, seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi halinde bu karar 48 saat içinde Resmi Gazete'de yayımlanacak ve 60. günü takip eden ilk pazar günü Cumhurbaşkanı ile milletvekili genel seçimi birlikte yapılacak.

SEÇİMİN YENİLENMESİ KARARI ALINIRSA, MEVCUT CUMHURBAŞKANININ GÖREVİ DEVAM EDER Mİ?

Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun, "Seçim sistemi ve uygulanması"nı düzenleyen 4. maddesinin 4. fıkrası, "Cumhurbaşkanının görev süresinin dolması veya seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi ya da seçimlerin tamamlanamaması hallerinde, yenisi göreve başlayıncaya kadar mevcut Cumhurbaşkanının görevi devam eder." hükmünü içeriyor. ​​​​​​​

ÖZGÜN
28 Mayıs 2023 İstanbul Güngören Seçim Sonuçları

ÖZGÜN
İstanbul Gaziosmanpaşa Seçim Sonuçları 2023

ÖZGÜN
28 Mayıs 2023 İstanbul Eyüp Seçim Sonuçları

ÖZGÜN
2023 İstanbul Beykoz Seçim Sonuçları

ÖZGÜN
28 Mayıs 2023 İstanbul Beyoğlu Seçim Sonuçları

ÖZGÜN
2023 İstanbul Çatalca Seçim Sonuçları