Yeni rotalara yeni lezzetler

Pirinç, bakliyat ve işlenmiş gıda sektöründe faaliyet gösteren ve sektörde 26 yıllık deneyime sahip olan Yayla Agro Gıda; uluslararası vizyonu, geniş ürün yelpazesi ve son teknolojiye sahip yüksek üretim kapasitesi ile sektörünün öncü şirketlerinden biri konumunda yer alıyor.

Foto: Ankara'daki fabrika.

Ankara ve Mersin fabrikalarında yılda 1 milyon üretim kapasitesine sahip şirket; Türkiye pazarında ürünlerini 81 ilde, 9 EDT ve 56 paketli ürün bayisi yanında 60 binden fazla satış noktasında müşterilerin beğenisine sunarken, yurtdışı pazarlarda Legurme markasıyla aktif bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Her yıl istikrarlı bir şekilde büyüyerek Türk damak tadını dünyaya tanıtmayı görev edinen Yayla Agro Gıda; değişen tüketim alışkanlıkları ve müşteri taleplerine uygun katkısız, koruyucuz ev yapımı tadında çeşit çeşit yemekleriyle, “Daha sağlıklı bir gelecek inşa etmek” mottosuyla Türkiye ve dünyada büyümesini sürdürüyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/10/28/12/12/resized_55f02-374583a7mersin_fabrika_yenigc3b6rsel_yayla.jpg

Değişen dünya ve tüketici eğilimlerine uygun ürünler geliştirmek, tüketiciyle kurduğu interaktif iletişim ve sürekli inovasyon ilkesiyle yaptığı yatırımlarla ihracat pazarında büyüme ivmesini sürdüren Yayla Agro Gıda yeni yatırımları ile merak uyandırıyor. Ankara ve Mersin Fabrikasından sonra Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde satın alınan 127 bin metrekare arazi üzerinde kurmaya hazırlandığı 3. Fabrikasın da Haşlanmış ürünler, donmuş ürünler, kemik suyu ve soslar, bitkisel protein bazlı sağlıklı bakliyat ve pirinç atıştırmalıklar, meze, , sos grubu, zenginleştirilmiş pirinç ve bakliyat ürünlerinin üretilmesi ve paketlenmesini planlıyor. Geleneksel lezzetlere yenilikçi yorumlar getirerek geleceğin lezzetlerini Yayla ve Legurme markası ile Tüketicisiyle buluşturan Yayla Agro Gıda yenilikçi ve öncü şirket kimliğini yeni yatırımları ile sürdürmeyi planlıyor.

Yayla Agro İhracat Müdürü Gökhan Tuncer, Legurme markası ile Avrupa’daki pek çok ülkede pazardan pay aldıklarını ve “Ready to Eat ” ürünleri ile özellikle Avrupa’da önemli bir büyüme ivmesi yakaladıklarını belirterek şunları söyledi; Değişen dünya ve tüketici eğilimlerine uygun ürünler geliştirmek ve sürekli inavosyon ilkesiyle yaptığımız yatırımlar ihracat pazarındaki büyüme ivmemizde önem arz ediyor. Ankara ve Mersin Fabrikamızdan sonra Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde satın alınan 127 bin metrekare arazi üzerinde kurmaya hazırlandığımız 3. Fabrikamız da değişen tüketim alışkanlıklarına yönelik ürünler üretmeyi planlıyoruz. Böylece geleneksel lezzetlere yenilikçi yorumlar getirerek geleceğin lezzetlerini sunduğumuz Legurme markamız ile yenilikçi ve öncü şirket kimliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda Dubai Wolrd Trade Cente’de düzenlenen Gulfood 2022, Londra’da düzenlenen IFE 2022, Amsterdam’da düzenlenen PLMA’S World of Private Label 2022 ve Güney Kore’de düzenlenen Seoul Food&Hotel Fuarı’ndan sonra inovatif ürünlerimizle Sial Paris’de yerimizi aldık. Katılım sağladığımız Fuarlar yeni bağlantılar ve ihracat fırsatları açısından verimli sonuçlandı ve Legurme markamızın tanıtımına da önemli katkılar sağladı“ ifadelerinde bulundu.