Ürdün Prensesi Türk ressam Fahrelnisa Zeid’i anlattı: Birini beğenirse resmini çizip hediye ederdi

Antalya’da düzenlenen Diplomasi Forumu için Türkiye’de bulunan Ürdün Prensesi Dina Mired, eşinin babaannesi ve en önemli Türk ressamlardan biri olan Fahrelnisa Zeid’i anlattı...

Ürdün Prensesi Dina Mired

Antalya’da düzenlenen Diplomasi Forumu için Türkiye’de bulunan Ürdün Prensesi Dina Mired, eşinin babaannesi ve en önemli Türk ressamlardan biri olan Fahrelnisa Zeid’i anlattı. Bir zamanlar Irak ve Suriye’yi yöneten bugünse Ürdün’ü yöneten Haşimi hanedanına mensup Prenses Dina, Irak ve Suriye hanedanının bugünkü reisi Ra’ad Bin Zeid’in gelini. Ra’ad Bin Zeid de ünlü Türk ressam Fahrelnisa Zeid’in oğlu, Mustafa Reşit Paşa ile Hicaz Emiri Şerif Hüseyin’in torunu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/03/12/04/47/resized_cbc14-1eb6bfbafahrelnissa.jpg

HER YER RESİMDİ

HAYAT
Fahrelnissa Zeid’in soyut mozaiği 1 milyon 274 bine satıldı

O günkü sohbetten birkaç ay sonra Zeid’in hayatını kaybettiğini söyleyen Prenses Dina, aile içinde hatırasının ise yaşamaya devam ettiğini anlattı. Zeid’in Ürdün’deki sanat hareketini başlatan kişi olduğunu ve birçok Ürdünlü sanatçı yetiştirdiğini söyleyen Prenses Dina, “İlginç bir sanatçıydı. O dönemlerde sanatçıların menajeri yoktu. Sanat ticari bir şey değildi. Eğer sizi beğenirse resminizi çizer ve hediye ederdi. Elinde Fahrelnisa resmi bulunan birçok insan var” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ BİR BAĞ KURULDU

HAYAT
Fahrelnissa Zeid’i okuma sanatı

HAYAT
Google Fahrelnissa Zeid'e özel Doodle hazırladı