Türkiye'nin UNESCO'daki varlığı hissediliyor

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Türkiye'nin UNESCO'daki varlığının güçlü şekilde hissedildiğini belirterek, Türkiye'nin 2017 yılından beri UNESCO Yürütme Kurulu üyeliği görevini sürdürdüğünü söyledi.

UNESCO'nun somut ve somut olmayan miras listelerindeki eser sayısı her geçen yıl arttı.

Prof. Dr. Oğuz, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Edirne'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye'nin UNESCO'da iyi bir durumda olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin UNESCO'daki varlığının kuvvetli şekilde devam ettiğini vurgulayan Oğuz, "Hem çevre ülkelerle hem de dünya genelindeki ülkelerle karşılaştırdığımızda Türkiye olarak UNESCO'da çok iyi bir durumdayız. Bu konumumuzun en görünür tarafı da 2017 yılında yapılan genel konferansta uzun süredir aday olmadığımız ve seçilmediğimiz UNESCO'yu yöneten 58 ülkeden biri olduk. Bunu yaparken de en yakın rakibimiz olan Almanya'yı 103'e karşı 134 oy alarak başardık. Dolayısıyla UNESCO'da çok saygın bir yerdeyiz. İyi uzmanlarla başarılı katkılar verdiğimizi düşünüyoruz. Uluslararası toplum da buna karşılık olarak, bu tarz görevlerde talep edildiğinde yetki veriyor" dedi.

Prof. Dr. Oğuz, Türkiye'nin tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle öne çıkan bir ülke olduğunu dile getirdi.

Somut miras listesindeki eser sayısını 18'e yükseltmiş durumdalar

Türkiye'nin UNESCO'nun somut ve somut olmayan miras listelerindeki eser sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Oğuz, şunları kaydetti:

HAYAT
Yeniden Doğuş operası dünya prömiyeri İstanbul'da

HAYAT
Harran'da tarihi dokuya zarar veren yapılar yıkılıyor

HAYAT
Pink Martini Ankara'da konser verecek