Türkiye'de 13 hastalığa karşı aşı uygulanıyor

Türkiye'de 2018 yılı itibarıyla 13 hastalığa karşı aşı uygulanıyor, bir çocuğa 21 doz aşı yapılıyor. Suriye'den ülkemize gelen göçmen çocuklar da ücretsiz aşılanıyor. Ülkemizde yaklaşık çocuk başına aşı maliyeti 170 dolar. 2018 yılı aşı bütçesi ise 1 milyar lira.

Yeni Şafak
Türkiye'de 13 hastalığa karşı aşı uygulanıyor, bir çocuğa toplam 21 doz aşı yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı Aşı ile Önlenebilir Hastalıklar Daire Başkanı Dr. Osman Topaç, Türkiye'nin aşılama konusunda Dünya Sağlık Örgütü tarafından örnek gösterilen ülkeler arasında yer aldığını belirterek, "2018 yılı itibariyle 13 hastalığa karşı aşı uygulanıyor, bir çocuğa 21 doz aşı yapılıyor" dedi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Erciyes Teknopark tarafından Kayseri'de bir otelde düzenlenen "Milli Aşı ve İlaç Çalıştayı"nda aşının tarihçesine ilişkin sunum yapan Topaç, aşı üretimi ifadesinin Türkiye için yeni bir kavram olmadığına dikkati çekti.

"1953 yılında ülkemizde 18 hastalığa karşı aşı üretiliyordu" diyen Topaç, şunları kaydetti:

Hedef yerli aşı

Topaç, aşının biyolojik bir silah olduğuna dikkati çekerek, zaman zaman siyasi, politik çeşitli kararlar sonrası aşı temininde sıkıntı çekildiğinin, bu nedenle aşı üretiminin stratejik bir önem taşıdığının altını çizdi.

Aşının, hükümet tarafından stratejik ürünler arasına alındığını belirten Topaç, Türkiye'nin en kısa sürede aşı teknolojisi transferini gerçekleştirmeyi ve ürettiği aşıları ihraç etmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

HAYAT
Küçük çocuk kanser diye sınıfa alınmadı

HAYAT
Diyabet hastalarına kötü haber

HAYAT
Drone ile hastaneler arası organ taşındı

HAYAT
Türk donörün iliği Lübnanlı çocuğa şifa oldu

HAYAT
Sağlık Bakanı'ndan çok önemli şehir hastanesi açıklaması