Sofranıza lezzet sosu

Bu hafta kahvaltılar için yepyeni, farklı ve oldukça kolay iki sos tarifimiz var. Hindistan’a özgü kahvaltıya yakışır, tuzlu chutney tariflerini dilerseniz kendi damak zevkinize göre değiştirebilir, taze sebzeler yerine turşularla da yapabilirsiniz. Yeni tatlar arayanlar, pancar chutney ile domates chutney tariflerini mutlaka denesin.

Ülkü Menşure Solak
​Sofranıza lezzet sosu.

Dünya farklı kültürler ve farklı zanaatlarla dolu. Rabbimizin yeryüzünün her köşesinde farklı farklı var ettiği muhteşem lezzetleri bir araya getiren maharetli ellerin sunduğu yüzlerce, binlerce lezzet keşfedilmeyi bekliyor.Biz ülkecek baharatlı yiyecekleri severiz. Bu baharatlar kimi yiyeceklerde hafif ve serin, kimilerinde güçlü aromalar içerir ama hemen hepimiz mutlaka yemek yaparken bir baharatı kullanırız.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/10/09/03/21/resized_6556d-647c686aadobestock_136312329.jpg

ABHAZ MUTFAĞININ VAZGEÇİLMEZİ ACUKA

Dünya mutfakları arasında Asya, özellikle Hindistan, bol baharat kullanımıyla meşhurdur. Ülkemize de birçok baharat ve meyve bu coğrafyadan gelir. Severek tükettiğimiz ve tatlıların vazgeçilmezi Hindistan cevizi, bir şifa kaynağı olarak kullandığımız zerdeçal, köri ve daha niceleri Hindistan’dan yayılıp sevilmiş. Son on yıldır, Abhaz mutfağının lezzetlerinden biri olan acuka, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. İçeriğini ülkemizin damak tadına göre değiştirip yeniden biçim verdiğimiz acukanın, orijinali de çok lezzetli.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/10/09/03/22/resized_f74c3-ef9b426cadobestock_320515752.jpg

Daha önce yazılarımıza yer verdiğimiz bu orijinal tarifi mutlaka denemenizi bir kez daha öneririm. Bugün kahvaltılar için yepyeni, farklı ve oldukça kolay iki sos, salça tarifi vermek istedim. Böylece hem yeni kışlıklar hazırlayacağız, hem de sofralarda yepyeni tatlar ikram edeceğiz. Hindistan’a özgü bu salçaların onlarca çeşidi var. Nane ve limonla, soğan ve pancarla, Hindistan cevizi ve zencefille yapılan birçok tarife rastlamak mümkün. Ben bugün kahvaltıya yakışır, tuzlu chutney tarifleri seçtim. İsterseniz bu tariflerde kendi damak zevkinize göre değişiklikler yapabilir, taze sebzeler yerine turşularla da chutney yapabilirsiniz. Maharetli ellerinizin en lezzetlisini üreteceğinden eminim.

Sağlıklı, lezzetli, bereketli sofralarınız olsun. İyi pazarlar.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/10/09/03/23/resized_4a86a-3600529edomatessosu.jpg

Domates chutney

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/10/09/03/23/resized_a06fb-f9a5a9b5pancar.jpg

Pancar chutney

ÖZGÜN
Masterchef sosyete mantısı tarifi, malzemeleri, ölçüsü