Şiddetli hapşırık fıtık yapabilir

Vücudumuzun altın noktası olan boyun omurlarının ağrımasının temelinde kötü duruş yatıyor. Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Prof. Çetin Evliyaoğlu, bazen şiddetli bir hapşırık veya öksürüğün bile fıtık yapabildiğini söyledi.

Aybike Eroğlu
Arşiv

Hareketli yapısıyla yaşamımızın altın noktası olan boyun omurları, sık sık ağrılarla gündeme geliyor. Özellikle yetişkin insanların yarısında en az bir kez görülen bu ağrıların temelinde ise ters hareket veya doku zorlanması yatıyor. Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Çetin Evliyaoğlu, mekanik boyun ağrısı olarak tanımlanan kas-eklem ağrılarının 2-3 gün içinde giderek azaldığını 1-2 hafta içinde ise tamamen kaybolduğunu söyledi. Evliyaoğlu rahatsızlığın detaylarını Yeni Şafak için yazdı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/02/13/02/17/resized_ca0e8-35ec26dfccca7etinevliyaogcc86lu.jpg

AĞRI KESİCİLER YETMİYOR

HAYAT
Çocukta kemik ağrısına dikkat

GÖRÜNTÜLEME TANIDA YARDIMCI

Hastalığın tanısı iyi bir muayeneyle konulabilirken, hastanın şikayeti doğrultusunda yumuşak doku ve fıtıkları görüntülemek için manyetik rezonans görüntüleme (MRG), kemik yapıyı değerlendirmek için servikal röntgen veya bilgisayarlı tomografi, sinir fonksiyonlarını değerlendirmek için elektromiyografi tetkikleri istenebilir.

BAŞINIZIN ÜZERİNDE TUTUN

SİGARA YAPIYI BOZUYOR

Sigara kullanımı omurlararası disk yapısını bozarak dejenerasyon sürecini artırıyor. Spordan uzak, dengesiz beslenen kişilere, stres faktörü de eklendiğinde kaslarda istemsiz kasılma ve spazm kaçınılmaz oluyor.

HAYAT
Türkiye'de ilk olacak kanser hücre tedavisinin hastalardaki uygulaması başladı

Bu belirtiler varsa dikkatli olun