Seni arıyorum uydur bir şeyler

Eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan, para alacağı kişileri ikna edebilmek için onların yanından Ali Yörük’le görüşmüş. Görüşmeden önce “Beni arar mısın” diye mesaj atıp kendini aratan Erzan, 1 Mart 2023’te Yörük’e şunları yazmış: Seni arıyorum Ali. “Şaban” diye. Tapu için uydur bir şeyler.

Seçil Erzan, Ali Yörük.

Fon vurgunu davasının tutuklu sanıkları eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan ile çantacılığını yapan Ali Yörük arasındaki yazışmalarda, milyonlarca dolar veren insanların nasıl kandırıldığı deşifre oldu. Erzan’ın kırık telefon ve sim kartının incelenmesi sonucu hazırlanan 553 sayfalık bilirkişi raporunda, ikili arasındaki yazışmalar dikkat çekiyor.

MESAJ ATIP KENDİNİ ARATMIŞ

Erzan’ın para alacağı bazı kişileri ikna edebilmek için onların yanından Yörük’le görüştüğü, bazı görüşmelerden önce “Beni arar mısın” diye mesaj atıp kendini arattığı ortaya çıktı. Yörük de bu anlamsız konuşmalara konunun muhatabıymış gibi karşılık vermiş. Yazışmalardan, para alacağı kişinin yanında olduğu anlaşılan Erzan, 10 Şubat 2023’te Yörük’e “Arar mısın beni”, 14 Şubat 2023’te de “Seni arayacağım, bir şeyler söyleyeceğim” diye mesaj atıyor. Erzan 1 Mart 2023 tarihinde saat 16.26’da ise Yörük’e “Seni arıyorum Ali. Şaban diye. Tapu için uydur bir şeyler. İçeride ihale bitti vs. Uzun sürüyor, resmileştirmemiz gerekiyor” diye yazıyor.

HAZİNEYE GİDİYORUM DERSİN, ANLADIN SEN

İkili arasındaki yazışmalar, Yörük’ün para aldığı kişilere kendisini farklı tanıttığını da ortaya koydu. 11 Ocak 2023 tarihinde Erzan, Ali Yörük’ü bankaya çağırıyor. Geldiğini belirten Yörük, Erzan’a “İçeri girdim. Asiye ‘10 dakika bekleteceğim’ dedi. ‘Para geldi, kasada’ dedi. Dışarı çıktım bekliyorum” diye mesaj atıyor. Buna karşılık Erzan “Çocukla tanıştın mı? Sen geç ‘Emrah bey’ diye yanına. ‘Hazineye gidiyorum’ dersin, ‘3218 değil mi’ diye teyit et, anladın sen” cevabını veriyor. Yazışmada adı geçen kişinin, iddianamede Erzan’a tek seferde 3 milyon 212 bin dolar verdiğini söyleyen Galatasaray’ın eski futbolcusu Emre Çolak’ın kardeşi Emrah Çolak olduğu değerlendirilirken, Yörük’ün yanına gittiği Çolak’ı, Erzan’ın akıl verdiği şekilde karşıladığı anlaşılıyor.

21 müştekinin bulunduğu iddianamede Erzan hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “özel belgede sahtecilik” suçlarından toplam 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

GÜNDEM
Denizbank'tan beklenen 'Seçil Erzan' açıklaması: Saadet zinciriyle ilgimiz yok

GÜNDEM
Bir Seçil Erzan vakası da İzmir'de: 100 milyon liralık vurgunu böyle yapmış!

GÜNDEM
Seçil Erzan dosyasında şoke eden detay: Ata Demirer ile 131 saniyelik sır görüşmede neler konuşuldu?