Şehit aileleri kutsal beldede

Diyanet, 15 Temmuz'da şehit olan 241 kahramanın ailelerinden 45 kişiyi hacca götürdü. Kurban Bayramı’na az bir zaman kaldığı için ilk etapta pasaportu olan şehit yakınlarına öncelik verilirken, bu sene gidemeyenler istedikleri zaman bu imkandan yararlanabilecek.

Yeni Şafak Ayfer Mallı

15 Temmuz şehitlerinin ailelerine hac müjde veren Diyanet İşleri Başkanlığı, sözünü yerine getirdi ve şehit ailelerinin hac yolculuğu başladı. Diyanet, FETÖ'nün darbe kalkışmasında şehit olan 241 kahramanın ailelerinden 45 kişiyi dün hacca gönderdi.

30 EYLÜL'DE GERİ DÖNECEKLER

Kurban Bayramı'na az bir zaman kaldığı için pasaportu olan şehit yakınlarına öncelik veren Diyanet, ilk etapta işlemleri tamamlanan 45 şehit yakınını gönderdi. Hac ibadetini gerçekleştirecek olan aileler 30 Eylül'de yurda dönecek. Aileler arasında bu sene hacca gidemeyenler ise sonraki yıllarda bu imkandan yararlanabilecek.

BOŞALAN KONTENJANLARA

2013 yılında başlatılan uygulama ile şehit yakınları, gazi ve eşlerine özel kontenjan ayrılmıştı. Bu kapsamda kurada isimleri çıkanlar hac görevini ifa etmek için kutsal topraklara gidiyordu. Ancak Diyanet, bu yıl hac için kurada adı çıkan ama çeşitli nedenlerle hacca gidemeyen adaylardan boşalan kontenjan kapsamında şehit yakınlarını kutsal topraklara götürdü.