İşlediği farklı içerikler, özel röportajlar, toplumsal gerçekler ile okurunda derin izler bırak Nihayet, Mart sayısında da çok konuşulacak bir konuyu ele aldı. 'Kadın - Erkek - ? Cinsiyetsiz Toplum Tehdidi' kapak konusuyla raflardaki yerini alan Nihayet, kadın ve erkek olmanın, vazgeçilebilir rollerden ibaret olduğu söylemlerinin tahlilini yapıyor.
Cinsiyetsiz kimlikler kendi tahakkümünü üretiyor
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Dr. Mehmet Emin Balcı, Kübra Kuruali Yaşar ve Merve Akbaş’a verdiği söyleşisinde, “Cinsiyetsiz kimlikler kendi tahakkümünü üretiyor” diyerek toplumsal cinsiyet kavramlarının bizi cinsiyetsiz bir dünyaya götürüp, götürmediğini açıklıyor.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Mücahit Gültekin ise “İnsan Sonrası Dönemde Cinsiyet, Beden, Varlık” başlıklı yazısında Marina Abramoviç ve Orlan gibi sanatçıların performanslarından yola çıkarak cinsiyetsizliği masaya yatırıyor.
Ümit Aksoy’un yazısının başlığı ise “Bir Mutsuzluk Öyküsü: Feminizmin Hadım Ettiği Erkekler ve Kadınlar.”
Çocuklar üzerindeki toplum mühendisliği
Abdülhakim Murad da İngilizce’den çevrilen “Toplumsal Cinsiyet Meseleleri ve İslam” isimli yazısında farklı örneklemleri bir araya getiriyor. Yazıda İsrail’deki Kibbutz’ların çocuklar üzerindeki toplum mühendisliği çalışmalarını ve bunların sonuçlarını ele alıyor.
Beyza Karakaya Kore dizilerinden çizgi filmlere cinsiyetsizliği temsil eden örnekleri ele alan “Popüler Kültürde Cinsiyetsizlik “Akımı” başlıklı yazısıyla derginin sayfalarda yerini alıyor.
Nihayet’in dosya dışında kalan serbest sayfalarında sizleri önemli yazılar bekliyor: