Melis'in tedavisi için seferber oldular

Bursa'da yaşayan ve 4 ay önce geçirdiği beyin kanaması sonucu yatağa bağımlı hale gelen 14 yaşındaki Melis Ayhan'ın sağlığına kavuşması için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi.

Yeni Şafak
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk konuyla bizzat ilgilendi ve süreç başladı.

Bursa'da yaşayan ve 4 ay önce geçirdiği beyin kanaması sonucu yatağa bağımlı hale gelen 14 yaşındaki Melis Ayhan'ın sağlığına kavuşması için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi.

Geçirdiği ameliyatların ardından özel bir hastanede tedavisine devam edilen genç kızın, yeniden tepki vermeye başlaması ailesine umut oldu.

Melis'in babası Nesim Ayhan, kızının 22 Ağustos'ta başının ağrıdığını söylediğini ve sonrasında da bilincini yitirdiğini dile getirdi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/12/29/01/02/resized_03314-469b047amelis2.jpg

Kafatasının sağ tarafını komple aldılar

Bunun üzerine Melis'i hemen hastaneye götürdüklerini belirten Ayhan, başlangıçtaki zorlu tedavi sürecini şöyle anlattı:

Tedavi için hastane 47 bin lira fiyat çıkardı

Ayhan, daha sonra fizik tedavi için arayışlara başladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/12/29/01/03/resized_1910b-97c785f8melis1.jpg

Bakanlık devreye girdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut Öneş de Melis'e EVSAD Bursa Şubesi yetkililerinin ulaştığını ve Bakanlıkla irtibata geçtiğini belirterek, "Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk Hanımefendi konuyla bizzat ilgilendi ve süreç başladı. Devreye Bakanlığımız girdikten sonra Romatem'e hastamız gönderildi ve hastane de burada büyük bir fedakarlık yaparak, uzun süreçli bu tedaviyi ücretsiz üstlendi. Bursa Romatem'e de teşekkür ediyorum. Kızımız inşallah iyileşecek ve tekrar kendisini ziyarete geleceğiz" diye konuştu.

Göz mimik ve hareketleriyle kendini ifade etmeye başladı

Melis'in tedavisini yürüten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Esin Selimoğlu ise Melis'i ilk gördüğünde başını tutamadığını ve algısının olmadığını söyledi.

Selimoğlu, şunları kaydetti:

Tedavi çok uzun bir süreç

Tedavinin çok uzun bir süreç olduğuna işaret eden Selimoğlu, "3-5 gün ya da 3-5 ay değil, belki çok uzun zaman ve yıllarca uğraşacağımız bir süreç ama başarılı olmamak için bir sebep yok. Sonuçta bir şekilde ölen hücrelerin yerini yenileri alacak ve rehabilitasyon süreciyle çok daha iyi hale gelecek. Umarım onu buradan oturarak, yürüyerek ya da destekle yürüyerek maksimum en iyi seviyede göndermeye çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

İnşallah yürür hale getiririz

EVSAD Bursa Şubesi Başkanı Figen Akan da Melis'e bir üyeleri vasıtasıyla ulaştıklarını ve aileye sahip çıktıklarını söyledi.

Başlangıçta İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle Melis'e uygun bir hastane arayışına girdiklerini dile getiren Akan, "Bu arada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İl Müdürlüğü devreye girdi. Onlar da hastanemizle görüştüler ve sağ olsun onlar kızımızın ücretsiz bakımını üstlendi. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Şu anda Melis kızımız hastaneye yatırıldı ve tedavi süreci başladı. İnşallah en kısa sürede başarılı bir sonuç elde eder ve kızımızı yürür hale getiririz." ifadelerini kullandı.

HAYAT
Şişmanlık reflüyü tetikliyor

HAYAT
Çocuğunuzun korkularını yenmek sizin elinizde

HAYAT
Şehir hastanesinde hacamat ve akupunktur tedavisi