Kabe gibi Aksa’ya da sahip çıkmalıyız

Dinler tarihinin en kanlı serüvenlerinin yaşandığı Kudüs, bugünlerde yine kan ve gözyaşıyla yıkanıyor. Bütün ilahi dinler için kutsal olan topraklarda sulh yakın zamanda sağlanacak gibi görünmüyor. Etrafı mübarek kılınan Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs kentinin İslam, İsevilik ve Musevilik için ne anlama geldiğini Dr. Erkan Aydın’a sorduk.

Fotoğraf: Arşiv

HAZIRLAYAN: ZEYNEP BETÜL ERHUN

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/05/21/05/44/resized_81488-da6bda22erkanaydin.jpg

DÜNYA
BM’ye çağrı: Filistin’i koruma mekanizması kurmalıyız

Kudüs, Mescid-i Aksa’dan ötürü biz Müslümanlar için kırmızı çizgidir. Yukarıda açıkladığım sebeplerle kutsaldır ve tüm Müslümanlar Kabe gibi Mescid-i Aksa’ya da sahip çıkmalıdır.

Kudüs ve çevresi Hz. İsa’nın yaşadığı ve peygamberlik yaptığı yerdir. Nasıra bölgesinde ikamet eden Hz. Meryem, Hz. İsa’yı Beytülahm’de bulunan bir mağarada, ki IV. yüzyılda üzerine Doğuş Kilisesi inşa edilmiştir- dünyaya getirmiştir. Hz. İsa’nın Kudüs’te son üç gününü geçirdiği yerlere özel bir dini önem atfedilmekte ve Hristiyanlık’ta hac güzergahı olarak kabul edilmektedir. Ayrıca, Hristiyanlık inancına göre İsa Mesih’in, yeniden yeryüzüne gelip buradan Cennetin Krallığı’nı ilan edeceğine inanırlar.

DÜNYA
Gazze'de ateşkes başladı

DÜNYA
ABD Başkanı Biden'dan ateşkes açıklaması: İsrail'e destek vurgusunu yineledi

DÜNYA
İsrailli Büyükelçi Filistinli mevkidaşı konuşurken salonu terk etti

Osmanlı sevgi ve hoşgörüyle yönetti

DÜNYA
"Bir zamanlar Filistin diye bir yer vardı"