Hepimizin süper gücü var

Yazar Hilal Çorbacıoğlu’nun kaleme aldığı, Demet Özdemir’in çizdiği “Benim Süper Gücüm Yok Ki” isimli kitap Ketebe Çocuk tarafından geçtiğimiz günlerde okurla buluşturuldu. Arkadaşlık ve dostluğun önemini vurgulayan kitap, yardımlaşma ve keşfetmenin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekiyor.

Dilber Dural
Hilal Çorbacıoğlu

Yazar Hilal Çorbacıoğlu’nun kaleme aldığı, Demet Özdemir’in çizdiği “Benim Süper Gücüm Yok Ki” isimli kitap Ketebe Çocuk etiketiyle geçtiğimiz günlerde okurla buluştu. Arkadaşlık ve dostluğun önemini vurgulayan kitap, yardımlaşma ve keşfetmenin ne kadar önemli olduğunu ele alıyor. Kitapta, Suzi karakterinin süper güç turnuvasını izlemek için ormanın derinliklerine doğru yola koyulduğunu görüyoruz.

Herkesin bir süper gücünün olduğu turnuvada Suzi ise kendi yeteneğinin ne olduğunu bilmiyor. Turnuvanın sonunda Suzi, arkadaşları sayesinde merak ettiği sorunun cevabını buluyor ve kendi süper gücünün farkına varıyor. Çorbacıoğlu, Suzi karakteri üzerinden çocukların kendi güçlerini keşfetmelerini istediklerini belirtiyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/09/04/12/06/resized_c7b6c-ccca27e5benimsupergucumyokkihilalcorbacioglucocukedebiyatketebecocukhilalcorbacioglu125290b.jpg

SUZİ BİZE SABRI ÖĞRETİYOR

HEPİMİZİN BİR SÜPER GÜCÜ VAR

Kitabında özellikle toprağın altında yaşayan, en ilgi çekici hayvanları tercih ettiğini söyleyen Çorbacıoğlu, “Olağanüstü hayvanları hayvanat bahçesine gittiğimizde gördüğümüzde şaşırıyoruz ama toprağın altındaki hayvanları bilmiyoruz, onlardan haberimiz yok” diyor. Hepimizin bir süper gücü ve bir kabiliyeti olduğunu söyleyen Çorbacıoğlu, “İnsan denemeden kabiliyetini bilemez. Burada sadece ailelerin değil, eğitimcilerin de çok iyi gözlemci olmaları lazım” diyor. Ebeveynlerin çocuğun “bu işe yatkın olmalı” dediği yerde desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Çorbacıoğlu, çocukları cesaretlendirmenin, teşvik etmenin bu noktada çok önemli olduğunu vurguluyor.