Kelime anlamı olarak Arapça emmek manasına gelen hacamat, deriden ufak ensizyonlardan vakum yolu ile kan alınması. Hacamat ile kan verme işlemi tamamen ayrı yöntemler. Hacamatla sadece pis kan alınır. Bu yüzden birbirine karıştırılamamalı. Bu yüzden ve hacamatın faydalarının neler olduğu merak ediliyor.
ile oldukça popüler bir tedavi yöntemi oldu.
Hacamat, genellikle iki omuz arasından, sırttan, başın arka tarafından yahut vücudun herhangi bir yerinden bardak veya boynuzla alınır. Profesyonel olarak yapılan hacamatlarda kan alma işlemlerinde özel vakumlu aparatlar kullanılır. Peki, nelerdir? Hacamat nasıl nerelere yapılır?
Hacamatın faydaları nelerdir?
Ağrısı, acısı olmayan ve yatak istirahati gerektirmeyen hacamatın pek çok faydası vardır. İşte hacamatın insan vücuduna faydaları:
Hacamat nasıl nerelere yapılır?
Hacamatta deri altında birikmiş, damarda dolaşmayan, atıl kalmış, vücuda zararlı ve biriktiği noktada ilgili organa zarar veren pis kanın vücuttan dışarıya atılması sağlanır. Damardan verilen kan vücudun kullandığı temiz kandır. Hacamatla sadece pis kan alınır.
Bir neşter yardımıyla deri çizildikten sonra ağzı geniş olan bir bardak, boynuz ya da şişe gibi aparat ile oluşturulan emme gücüyle kanın çekilmesi şeklinde yapılan hacamat, çay bardağı ve yakılan bir pamuk ile aynı emici basınç gücü de oluşturulabilir.
Geleneksel olarak ağrı, sızı veya hastalık olan organa yakın yerlere yapılır. İlk seferde üst sırt bölgesindeki bazı noktalara yapılması tavsiye edilir, kafaya yapılması tavsiye edilmez.
Hacamat nerelere yapılır?
Hacamat için en faydalı yerin iki kürek arasının 10 santimetre üstü olarak söylenir. Daha çok sırt bölgesinden yapılan hacamat, rahatsızlığın olduğu bölgelere de uygulanır. İki kulak arası ile kalbin arkası da hacamat için önerilen yerlerden.