Gece sık sık uyanmanın nedenleri

Uykunun tüm canlılarda doğal bir dinlenme biçimi olduğunu kaydeden uzmanlar, bazen uykuya dalma sorunu, erken uyanma, geç uyanma gibi sık gece uyanmalarının önemli bir sorun olduğunu belirterek nedenlerini sıraladı.

Yeni Şafak
Bazı nedenler gece sık uyanmalara sebep olup, sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Uykuya dalma sorunu, erken uyanma, geç uyanma gibi gece uyanmalarının da önemli bir sorun olduğunu belirten Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, sık sık uyanmanın nedenleri ile ilgili bilgiler verdi.Uykunun tüm canlılarda gözlenen doğal bir dinlenme biçimi olduğunu kaydeden Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, “Canlılar günlük işlevlerini gerçekleştirebilmek için uykuya ihtiyaç duyarlar. Uyku tam anlamıyla şuursuzluk olarak nitelendirilemez. İnsanın uyanma ve uyandırılabilme durumu vardır. Kişinin yeterli uyku almaması unutkanlık, sinirlilik, dikkat dağınıklığı gibi sorunlara neden olabilir. Ayrıca gereğinden fazla uyku depresyon gibi rahatsızlıklardan kaynaklanıyor olabilir. Uyku insan ömrünün en az 1/3’ünü oluşturur. İnsanların dinlenme gerekliliği nedeniyle günün uygun zamanını uykuda geçirirler. Sağlıklı bir uyku, bizi ertesi günün yoğunluğuna karşı dayanıklı kılar. Enerjik olmamızı sağlar” dedi.

Gece uyanmanın nedenleri

Gece sık uyanmanın bazen bir sağlık sorunu göstergesi iken, bazen de normal bir durum olduğunu ifade eden Dr. Üney, gece sık uyanmanın nedenlerini şöyle sıraladı:

Dr. Üney, “Uykunun kaliteli olması ve kişinin ertesi güne hazırlanabilmesi için bu problemler ortadan kaldırılmalı veya tedavi edilmelidir. Sorun devam ederse psikolojik ve psikiyatrik sorunlar için uygun bir ortam oluşur" şeklinde konuştu.

HAYAT
DSÖ açıkladı: Oyun bağımlılığı resmen akıl hastalığı

HAYAT
Prematüre bebekler uyuyup büyüsün diye proje geliştirildi

HAYAT
Diyabet tedavisinin temeli diyetten geçiyor

HAYAT
Azı da çoğu da metabolizmayı etkiliyor