'Ezhel’e 10 yıl hapis talebi

'Ezhel' lakaplı rap şarkıcısı Sercan İpekçioğlu hakkında, “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirme” suçundan 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. 'Ezhel' önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Yeni Şafak Haber Merkezi
Rap şarkıcısı 'Ezhel', tutuklu olarak yargılanıyor.

'Ezhel' ismini kullanan rap şarkıcısı Sercan İpekçioğlu hakkında, bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği gerekçesiyle 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) 'Ezhel' adını kullanan kişinin, video paylaşım sitesi üzerinden uyuşturucu madde kullanımını özendiren yayınlar yaptığı yönünde ihbarda bulunulduğu belirtildi.

ÖZENDİRMEKLE SUÇLANIYOR

Yapılan araştırmada, bir sosyal paylaşım sitesinde “Ezhel06” ismi ile yapılan bir paylaşımda, şüphelinin uyuşturucu maddelerden Hint keneviri bitkisi ile çekilmiş fotoğrafının bulunduğunun belirlendiği kaydedildi.

Şüpheli tarafından paylaşılan bu fotoğrafın 5 bin 182 kişi tarafından beğenildiği, 123 kişinin fotoğrafa yorum yaptığı aktarılan iddianamede, şüphelinin başka bir paylaşımında ise “Esrarın da etkisiyle ışık daha parlak çekilir nefesler” ifadesini kullandığı belirtildi. İddianamede, şüphelinin “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirme” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianame gönderildiği Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

'Ezhel', önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. “Müptezel”, “İmkansızım”, “Şehrimin Tadı” şarkılarıyla tanınan İpekçioğlu, 23 Mayıs’ta gözaltına alınmıştı. İpekçioğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanmıştı.

HAYAT
Akif Emre’ye vefa