Derdiniz varsa kapınız çalabilir

Eğer Fatih’te oturuyorsanız bir psikolog sizin de kapınızı çalıp “Ne derdiniz var, anlatmak ister misiniz?” diye sorabilir. Fatih Belediyesinin başlattığı psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekip ev ev gezerek insanları dinliyor.

Merve Akbaş
Belediye hizmeti kapımıza geldi.

Fatih Belediyesi’ne bağlı çalışan psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan bir ekip kapınızı çalıp soruyor: Belediyemizden bir isteğiniz var mı? Sekiz ayda 38 bin 500 hanenin kapısını çalan sosyal araştırma ekibi, ilçe halkının hem taleplerini hem de şikâyetlerini dinledi. Ancak bu ekiplerin çalışmasının diğerlerinden önemli bir farkı var: Alınan tüm notlar anlık olarak Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan'ın ekranına düşüyor. Böylece sorunlar hızla çözülürken, Fatihlilerin ilçeleri hakkındaki fikirleri de yeni projelere dönüşüyor. Ortaya çıkan ise yepyeni bir belediyecilik anlayışı olduğunu söyleyebiliriz.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/08/20/11/59/resized_f8070-8b4569d0fatih1.jpg

ADETA BİR KISA YOL

VERİ HAVUZU PROJELERİ ŞEKİLLENDİRECEK

Projenin en önemli yönü Fatihliler için güncel ve pratik çözümler oluşturulurken bir yandan da geniş zamana yayılan bir veri havuzu sağlaması. Bu amaçla hane ziyaretlerinde alınan tüm istek, şikâyet veya yorumlar Strateji Geliştirme departmanında toplanıyor. Bu veriler analiz edilerek her türlü karar alma mekanizmasında kullanılıyor.

Alanında uzman kişiler tarafından yapılan bu taramalar sayesinde klasik belediye hizmetlerinden çok öteye geçilerek ilçe halkının ihtiyaçları karşılanıyor. Daha kapsayıcı bilgiler de ortaya konularak ilçenin hem bugünü hem de yarını planlanmış oluyor. Ziyaretler sırasında Fatihlilere belediyenin mevcut hizmetleri hakkında bilgiler de veriliyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/08/21/12/00/resized_99823-586b4765whatsappc4b1mage20220818at09.jpeg

Halk kendi projelerini hayata geçirdi