Çocuklarda omega-3 eksikliği zeka gelişimini etkiliyor

Balık yağı çocukların sinir ve bağışıklık sisteminin gelişmesinde çok önemli. Uzmanlar çocuklarda Omega 3 eksikliğinin zeka gelişiminde ya da kavrama yeteneğinde geriliğe yol açtığını söylüyor.

Yeni Şafak
Beyinde bulunan yağların yüzde 20'si DHA denilen Omega-3'lerden oluşuyor.

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayper Somer, "Omega 3 beyinde sinir iletilerinde çok önemli olan bir yağ asidi. Dolayısıyla eksikliğinde zeka gelişiminde ya da kavrama yeteneğinde gerilik ortaya çıkıyor" dedi.

Çocuk sağlığı ve başarısında Omega 3'ün rolünü vurgulamak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Somer, balık yağının sinir ve bağışıklık sisteminin gelişiminde çok önemli olduğunu söyledi.

Öğrenme geriliği olan çocuklarda öğrenmeyi artırıyor

Beyinde bulunan yağların yüzde 20'sinin DHA denilen Omega-3'lerden oluştuğunu dile getiren Somer, şunları kaydetti:

Omega-3 yağ asitlerinin dışarıdan alınması gerekir

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger de, Omega-3 yağ asitlerinin özellikle DHA’nın çocuklarda beyin, sinir ve retina gelişimine katkıda bulunduğunun bilim dünyası tarafından kabul edilen bir gerçek olduğu söyledi.

Yapılan farklı bilimsel çalışmaların Omega-3 takviyesi verilen çocukların okulda daha iyi performans gösterdiğini belirten Özger, konuşmasına şöyle devam etti:

Omega-3 yağ asidi çocukların gelişimi için olmazsa olmazlardan

Bu konuda yapılması gerekenleri bir deneyle açıklayan Özger, şu bilgileri verdi:

HAYAT
Anne sütü lösemi riskini yüzde 20 azaltıyor

HAYAT
Robotik cerrahiyle ilgili doğru bilinen 3 yanlış

HAYAT
Çocukların tüketmesi gereken 9 önemli besin