Canlı yayında robotla prostat kanseri ve böbrek genişliği ameliyatı yapıldı

Erzurum'da, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde video konferans yöntemiyle canlı yayında robotik cerrahi ile prostat kanseri ve böbrek genişliği şikayeti olan hastalar ameliyat edildi. Öte yandan canlı yayında yapılan ameliyatı izleyen doktorlar cerrahileri izlerken adım adım sorular sorarak konular hakkında bilgi edindi.

Yeni Şafak
Erzurum'da video konferans yöntemiyle canlı ameliyatlar gerçekleştirildi.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) düzenlenen "2. Palandöken Endoüroloji Günleri" kapsamında prostat kanseri ile böbrek kanallarında sorun olan hastalar, video konferansla canlı yayında yapılan robotik cerrahi yöntemiyle ameliyat edildi.

Türk Üroloji Akademisi, Türk Üroloji Derneği ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliğiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi BEAH Konferans Salonu'nda "2. Palandöken Endoüroloji Günleri" gerçekleştirildi.

Program kasamında, 51 yaşındaki prostat kanseri hasta, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelen Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca, 19 yaşındaki doğuştan böbrek kanallarında genişlik şikayeti olan hasta ise aynı hastanedeki Prof. Dr. Selçuk Sılay tarafından video konferansla yapılan canlı yayınla robotik cerrahi yöntemiyle ameliyat edildi.

Robotik cerrahiyle yapılan ameliyatlar başarılı geçiyor

Ameliyat süresince çalıştaya katılan panelist ve katılımcılar, prostat kanseri ve böbrek hastalığı tedavisindeki güncel konular ile robotik cerrahi yöntemi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

BEAH'ta görevli ürolog Doktor Öğretim Üyesi İbrahim Karabulut, geçen yıl ilkini yaptıkları etkinliğin bu yıl 2'ncisini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Programa yoğun katılım olduğunu belirten Karabulut, robotik cerrahiyle yapılan ameliyatların başarılı geçtiğini ifade ederek, "İstanbul, Ankara ve Karadeniz illerinden alanında etkin ürolog hocalarımız ve 60'ın üzerinde ürolog arkadaşımız programımıza katıldı. Burada robotik cerrahi ile canlı ameliyatlar gerçekleştirerek üroloji camiasını ve sağlık personelini bilgilendirip mevcut donanımlarını güncelliyoruz. Ürologlar canlı yapılan cerrahileri izliyor ve adım adım sorular sorarak konular hakkında bilgi sahibi oluyorlar" diye konuştu.

Program, robotik cerrahiyle yapılan ameliyatlarla devam ediyor.

HAYAT
Tek donörden alınan karaciğer iki ayrı hastaya nakledildi

HAYAT
Anne oğluna ağabey kardeşine böbreğini verdi

HAYAT
Takma dişlerini yutunca hayatı karardı

HAYAT
Üzüntü beyinde sohbeti artırıyor

HAYAT
Organ nakli olan hastaları bekleyen gizli tehlike