Büyük tepki çeken 'misyonerlik' sahnesi FETÖ'nün sinsi hedefini akıllara getirdi: RTÜK 'Kızıl Şerbeti' dizisiyle ilgili harekete geçti

FETÖ'nün yıllardır sinsice yürüttüğü 'dinler arası diyalog' hedefini anımsatan papaz sahnesinin büyük tepki çektiği Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar dizileri ile ilgili RTÜK tarafından inceleme başlatıldığı belirtildi. Toplumda rahatsızlık meydana getiren dizilerle ilgili RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den de dikkat çeken açıklamalar geldi.

'Kızılcık Şerbeti' dizisindeki papaz sahnesi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı , son dönemde özellikle absürt sahneleriyle tepki çeken bazı televizyon yapımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyada sıkça gündeme gelen muhafazakar görünümlü ailelerin işlendiği Kızıl Goncalar ile Kızılcık Şerbeti dizileri, toplumsal normlara aykırı içerikleriyle dikkat çekmişti. Kızılcık Şerbeti dizinin son bölümünde yer alan 'papaz' sahnesi de büyük tepkilere yol açmıştı. Söz konusu sahnede FETÖ'nün emelini anımsatan konuşmalar dikkat çekmişti.

Dizide turistlerle birlikte kendilerini kilisede bulanüç kadına papazdan nasihat dinletilmişti. Sahnedeki papaz Hristiyanlık dininin propagandasını yaparcasına üç Müslüman kadına kendince vaaz etti.

Papaza söylettirilen sözler ise yıllarca Türkiye'de dinler arası diyalog propagandası yapan 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ'nün söylemlerini hatırlattı;

"Kiliseye gelin günaha girmezsiniz"

"Yasa ihlali durumunda gereken yapılır"

Misyonerlik faaliyeti gibi Hristiyanlık propagandasının yapıldığı ve Müslümanların kiliselere davet edildiği sahne büyük tepki çekerken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, RTÜK'ün yeni yayın döneminde dizi filmler üzerindeki denetim süreçlerini titizlikle yürüttüğünü belirtti. Şahin, popüler olsalar da yoğun şekilde şikayet edilen dizilerin yayın ilkelerini ihlal ettiklerinde toplumsal tepkilere yol açtığını ifade ederek şunları ekledi:

Metan: Kızıl Goncalar ve Kızılcık Şerbeti inceleme altında

Gazeteci Adem Metan da sosyal medya hesabından "RTÜK, Kızıl Goncalar ve Kızılcık Şerbeti dizilerine inceleme başlattı. Teyitli bilgi. Bu yapımlar Gold Yapım’a ait" bilgisini paylaştı.