Bir Benjamin Button vakası: Yaşını duyan inanamıyor

Büyüme hormonu eksikliğinden dolayı çocuksu bir görünüme sahip olan 41 yaşındaki Fatih Gökçesu'nun yıllarca beslediği büyüme umudu, doğup büyüdüğü köy evinin ortasındaki ağaç direğe attığı çentiklerde yaşıyor.

Yeni Şafak
Fatih Gökçesu

Kayseri'nin Tomarza ilçesi İmamkulu köyünde yaşayan ve 8 çocuklu ailenin en küçüğü olan Gökçesu, hipofiz bezlerinden kaynaklanan büyüme hormonu eksikliğinden dolayı 41 yaşında olmasına rağmen 43 kilo ağırlığında ve 154 santimetre boyunda.

Yaşını göstermeyen Gökçesu, sürekli çalışabileceği bir işe başlayarak hayatını kurmak istiyor. İlginç hikayesini anlatan Gökçesu, diğer çocuklardan küçük göründüğü için okul hayatına 9 yaşında başladığını söyledi.

Hezene kimse görmeden boyunu çizerdi

Büyümek için çok çabaladığını vurgulayan Gökçesu, çocukluk yaşından itibaren boyunun uzamasını istediğini dile getirdi. Boyunun ölçüsünü köy evinin ortasındaki hezen adı verilen ağaç direk yardımıyla takip ettiğini anlatan Gökçesu, şöyle devam etti:

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/02/08/04/39/resized_c4b69-a4918e081215_tur_picture_20190208_17584700_17584694.jpg

1,5 yılda 16 santimetre uzadı

"19 yıl önce büyümek için çok uğraştığını" dile getiren Gökçesu,"Kayseri'ye hastanelere gittim, sigortam olmadığı için ilaçları vermediler. İlacı vardı bu hastalığın, yurt dışından getiriliyordu. O zaman elimden tutan bir devlet yoktu. Şimdi elimizden tutan, gören bir devlet var. Gün batarken bir kızıllık oluşur, bir sonraki günün habercisidir. Şimdi o kızıllığı gören devlet var. 2000'li yıllarda tek başıma çok uğraştım ancak gereken yardımı alamadım" dedi. Gökçesu, Kayseri Devlet Hastanesi'nde 2007 yılında tedaviye başladığını, 1,5 yıl boyunca ilaç tedavisi gördüğünü, boyunun bu süreçte 16 santimetre uzadığını söyledi.

HAYAT
Cem Yılmaz bir saatte karaborsaya düştü

HAYAT
Şahan Gökbakar Ebru Gündeş taklidiyle kırdı geçirdi: Binlerce kişi izledi

HAYAT
Türkiye'nin yeni cevheri olacak: Sağlık için kullanılacak