Ayasofya’da anılacak

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan, vefatının 10. yılında, bu akşam Ayasofya Camii’nde düzenlenecek programla anılacak. Erbakan, fethin sembolü olan Ayasofya’nın açılması için büyük mücadele vermişti.

Nur Banu Aras
Necmettin Erbakan

Türkiye’nin bugünkü ‘milli’ duruşunda önemli katkısı bulunan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının üzerinden 10 yıl geçti. 27 Şubat 2011’de ebediyete intikal eden merhum Erbakan, İstanbul Erkek Lisesi’ni birincilikle bitirdi. 1948’de İstanbul Teknik Üniversitesi’nden mezun olup aynı fakültede asistanlığa başladı.

DÖNÜM NOKTASI

SİYONİZMLE MÜCADELE

Kapitalizm ve Batıcılık karşıtı bir siyaset yürüten Erbakan “Siyonizm” ile mücadeleye de büyük önem verdi. Erbakan ile birlikte Türk siyasetinde ve kamuoyunda “Filistin davası” konusunda hassasiyet oluştu. 12 Mart Muhtırası’nın ardından nisan ayında “laikliğe aykırı çalışmalar yürüttüğü” iddiasıyla Milli Nizam Partisi kapatıldı. Ardından Erbakan, arkadaşlarıyla 11 Ekim 1972’de Milli Selamet Partisi’ni (MSP) kurdu. Parti, 1973’teki seçimde 48 milletvekilliği ve 3 senatörlük kazanarak 51 parlamenterle TBMM’ye girdi.

10 YIL SİYASET YASAĞI

Ayasofya-i Kebir Camii’nde anılacak

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan, vefatının 10. yılında, bu akşam Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde düzenlenecek programla anılacak. Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin, programa ilişkin açıklamasında, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın açılması için büyük mücadele verdiği fethin sembolü Ayasofya-i Kebir Camii’nde anılacağını belirtti. Anmanın akşam namazını müteakip yapılacağını kaydeden Bekin, Erbakan için 27 Şubat Cumartesi öğle namazı sonrası Merkezefendi Mezarlığı’ndaki kabri başında anma programı düzenleneceğini bildirdi.

GÜNDEM
Kabaktepe ile yeniden gündeme gelen 'Erbakan'ın kamyoneti'nde aslında kimler var?