Alman kültürünü Bursa'ya taşıdı

Almanya'da katıldığı fuarda Alman Brezel simidini gören fırın işletmecisi Gökhan Çakır, tarifini alıp üretimini yapmaya başladı. Çakır, "Farklı bir tat olduğu için müşterilerimizin hoşuna gidiyor. Aranan bir mamül haline geldi" dedi.

Yeni Şafak
Gökhan Çakır

Baba mesleği fırıncılığı 35 yıldır sürdüren Gökhan Çakır (49), tezgahtaki çeşitliliği artırmak için çalışmalara başladı. 20'ye yakın çeşit ekmek üreten Çakır, 2015 yılında Almanya'nın Münih kentinde bir gıda fuarına katıldı. Katılımcı firmaların birindeki Brezel simidi Çakır'ın ilgisini çekti.

Malzemelerin tamamını Almanya'dan getirerek pazar günleri Brezel simidi üretmeye başlayan Çakır, farklı bir tat olduğu için ekmeğin gün geçtikçe daha fazla ilgi görmeye başladığını kaydetti. Çakır, köy ekmeği, siyez, kara buğday ekmeği, kara kılçık buğday ekmeği gibi çeşitlerinin bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"2015 yılında Almanya'nın Münih kentinde yapılan bir fuara katıldığımda Brezel dedikleri Alman simidini gördüm. Bu bende merak uyandırdı. Yaptığımız simitler Türk halkı tarafından da sevildi. Bu ürünün özelliği hafif tuzlu oluşu ve gevrek oluşu. Tarihçesine gelince ise İtalyan bir rahibin duaları öğrenen çocuklara hediye olarak verdiği bir ürün olarak karşımıza çıkıyor."

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/02/27/11/07/resized_9ab1e-b5ef971ca78404bb80c99f629c245c007058c2d7.jpg

Aranan bir mamül oldu

Simidin yapımında kullanılan malzemeleri yurt dışından siparişle getirdiğini belirten Çakır, açıklamalarına şöyle devam etti:

Çeşitliliği artırmak için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Çakır, "20'ye yakın ekmek çeşidimiz var. Müşterilerimizin gelip bulamadığı ekmek çeşitleri mutlaka oluyor. Biz de müşterilerimize yok dememek için araştırmalar içerisindeyiz. Bu seneki hedefimiz 30'a yakın ekmek çeşidi çıkarmak" ifadelerini kullandı.

HAYAT
Gaziantep'e arkeoloji enstitüsü kuruluyor

HAYAT
Evsiz köpeği petshopa götürüp dokunduğu her şeyi satın aldı

HAYAT
Cüneyt Arkın Muhafız'da yer alacak mı?