8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali: Peygamberin hayatındaki güzelliklere talip

8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali’nin takvim, içerik, ödül ve destek tutarları açıklandı. Festival Direktörü Cemil Nazlı, toplamda 300 bin lira ödül ve destek vereceklerinin müjdesini verdi. Bir tema belirlemediklerini söyleyen Nazlı, Peygamber Efendimizin hayatındaki güzellikleri filmlerde görmek istediklerini belirtti.

Sevda Dursun
Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde, Aynalıkavak Kasrı’nda gerçekleştirilen tanıtım programına sinema, kültür-sanat ve medya dünyasına mensup birçok isim katıldı.

8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali başvuruları başladı. Fidan Sanat Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle gerçekleştirilen festivalin takvim, içerik, ödül ve destek tutarları dün yapılan basın lansmanı ile açıklandı. Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde, Aynalıkavak Kasrı’nda gerçekleştirilen tanıtım programına sinema, kültür-sanat ve medya dünyasına mensup birçok isim katıldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/05/24/06/00/resized_fa91b-71ce331dcemilnazlc4b1dekupe.jpg

DİNİ BİR FESTİVAL DEĞİL

Yeni Şafak’ın sorularını cevaplayan Festival Direktörü Cemil Nazlı, geçen sene ilk altı yıldan farklı olarak Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışmasının festival olduğunu, bu yıl da festival oluşunun 2. yılı olduğu için ayaklarının daha sağlam yere bastığını söyledi. Nazlı, “Bu sene çok güzel etkinlikler yapacağız. Festivali sadece bir yarışma değil, içinde eğitimlerin, destek platformlarının, çok ciddi farkındalıkların oluşturulacağı söyleşi ve panellerin olduğu, özellikle film endüstrisinde israf, geri dönüşüm gibi meselelerin işleneceği bir sinema ve sanat etkinliğine dönüştürüyoruz” dedi.

TOPLAMDA 300 BİN ÖDÜL

TRT, Albayrak Medya, Yunus Emre Enstitüsü ve Türk Hava Yollarının da katkı verdiği yarışmada bu yıl, ulusal ve uluslararası iki ayrı bölümde “kurmaca”, “animasyon” ve “belgesel” olmak üzere 3 ayrı kategoride 6 en iyi esere 150 bin, “Son Taslak” bölümünde ise 3 proje için “Kısa Film Yapım Desteği” 150 bin olmak üzere toplamda 300 bin lira ödül ve destek verilecek. Festivaldeki yarışmalara başvurular, 23 Eylül’e kadar “www.alemlererahmetfilm.com” adresinden kabul edilecek. 21-27 Kasım tarihleri arasında gösterimler, söyleşiler, atölyeler, ustalık sınıfı ve bir panel gerçekleştirilecek. Festivalin gala ve ödül töreni ise 27 Kasım’da yapılacak.

GÜNDEM
Kısa filmler ‘en güzeli’ anlatacak

HAYAT
Kameralar Peygamberimizin ahlakına çevrildi