Günün gazeteleri ve manşetleri - 7 Eylül

7 Eylül gazete manşetlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. Gündemde olan tüm gelişmeleri, son dakika anlarını ve tüm ayrıntıları gazetelerin manşetlerinden öğrenebilirsiniz. İşte 7 Eylül gazete manşetleri...

Yeni Şafak

7 Eylül gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden tüm ulusal gazetelere ulaşabilir ve attıkları manşetleri görebilirsiniz.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/09/07/08/44/resized_47270-51e5aac87eylulgazetemansetleri.jpg

MİLLİYET

-- Geri adım şansı yok. TSK'nın Suriye'de sınır ötesi operasyonunu işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık bölgede var olduğumuzu göstermek durumundayız" dedi.

-- HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, sadece darbe suçlarıyla ilgili özel yetkili mahkemelerin kurulmayacağını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ana dava Ankara'da görülecek.

-- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bankaların mevduat yarışının durdurulması gerektiğini ifade ederek, Hazine'nin yanı sıra BDDK kararlarıyla bu konuda düzenleme yapılabileceğini söyledi.

-- Alman ilaç firması Bayer, uzun zamandır peşinde olduğu Amerikan tarım ilaçları üreticisi Monsanto'yu bünyesine katmak için teklifini 65 milyar dolara çıkardı.

-- Hava Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan düzenleme kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminin ana üssü olarak kullanılan Ankara Kazan'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, yedek meydan statüsüne düşürüldü. Bünyesindeki filo komutanlıkları lağvedilen komutanlığın adı ise Mürted Hava Meydan Komutanlığı oldu.

HÜRRİYET

-- ABD Başkanı Obama ile Çin'de yaptığı görüşmeyi anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Obama, Rakka konusunda beraber bir şeyler yapmak istiyor" dedi.

-- IŞİD teröristleri tarafından Suriye'de iki Türk tankına dün düzenlenen roketli saldırıda üç asker şehit oldu.

-- Doğu ve Güneydoğu teşvik paketinde kurulacak beş cazibe merkezinin her birinin uzmanlık alanı ayrı olacak. Beş merkez hazır giyimden, hayvancılığa, lojistikten, madenciliğe uzmanlık alanlarına göre yatırım çekecek.

-- Kanada Enerji devi Enbridge, ABD'li doğalgaz firması Spectra Energy'i 28 milyar dolara satın almak için anlaşmaya varıldığını duyurdu.

-- Almanya Savunma Bakanlığı, İncirlik Üssü'nde askeri tesis yatırımlarına ayırdığı 58 milyon euroluk bütçenin onayı için Türkiye'nin imzasının beklendiğini, imzalanır imzalanmaz bütçenin de onaylanacağını bildirdi.

SABAH

-- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk milletinin "ABD dostumuzsa Feto'yu nasıl barındırır?" dediğini Obama'ya açıkça anlattım.

-- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bankaların FETÖ riskinin 5 milyar lirayı bulduğunu, ancak şirketlerin TMSF'ye geçmesiyle bunun minimuma indiğini söyledi.

-- FETÖ'nün finansal destek üssü haline getirdiği Akfa Holding, örgütün yurtdışındaki 17 derneğine yüzlerce kez para transfer etmiş. Holding üzerinden dört yılda birçok ülkeye 33.2 milyon dolar gönderildiği tespit edildi.

-- Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı'ndan gaz talep eden Avrupalılara adres olarak Türkiye'yi gösterdi.

HABERTÜRK

-- CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Artvin'de saldıran PKK'lı teröristin lideri, başına 300,000 TL ödül koyulan gri listedeki Yusuf Buldağ çıktı. Saldırı emrini ise başına 1 milyon TL ödül koyulan yeşil listedeki "Türk Tarık" kod adlı Barış Öner verdi.

-- Yerli üründe taksit, kredide vade artıyor. Kredi kartına 12, otomobile 60, ihtiyaç kredisine de 48 aya kadar taksit imkanı verilecek.

-- Faiz politikasıyla gıda fiyatlarını kontrol etmeye çalışmanın ekonomide arzu edilmeyen dalgalanmalara da yol açacağı uyarısında bulunan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, "Gıda fiyatlarına yönelik altyapı değiştirilmeli" dedi.

-- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye'nin bu yıl yüzde 4.5 olan hedefin altında büyüyeceğini belirterek, tüketim dışındaki büyüme kanallarının destekleneceğini söyledi.

-- Avrupa Birliği Gürcistan ve Ukrayna vatandaşlarının AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilmesine yeşil ışık yaktı.