Güneş tutulmasının ardından deprem mi olacak?

Güneş tutulması, Türkiye Saati ile 12:40 ve 15.05 saatleri arasında meydana gelecek. Tutulmanın maksimum evresi ile 13.50 olacak. Bu sürede Güneş diskinin yüzde 50'si örtülecek. Güneş tutulması, son günlerde Prof. Dr. Naci Görür'ün deprem uyarısı sonrası kamuoyunun genelinde tedirginlikle beklenmeye başladı. Peki Güneş tutulması sonrası deprem olur mu? Güneş tutulması ile depremin bir ilişkisi var mı? Güneş tutulması sorası deprem mi olacak, tutulma fay hatlarını tetikler mi?

Güneş tutulmasının ardından deprem olur mu?

Güneş tutulması Allahu teala’nın büyük ayetlerindendir. Bu olay sebebiyle yeryüzüne inecek bela ve musibetlerden korunmak için Küsüf Namazı kılınır. Mustafa Özşimşekler Hoca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Güneş tutulmasına ilişkin olarak şunları paylaştı: “Küsûf namazı ezan ve kâmet okunmadan cemaatle ya da münferid olarak kılınabilir. Ancak fukahânın çoğuna göre cemaatle kılınması daha faziletlidir.

Peygamberimiz'in Güneş tutulması ile ilgili sözleri

Resûlllah (Sallallahü aleyhi ve Sellem) Güneş tutulmasında Küsûf namazı kıldırmış, Güneş açıldıktan sonra da ashabına şöyle buyurmuştur:

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi 2022 yılı Gök olayları takvimine göre tutulmalar yılda 4 kez oluyor, ikisi ay tutulması, ikisi güneş tutulması olarak geçiyor.

Güneş tutulması saat kaçta?

Güneş tutulmasının ardından deprem mi olacak?

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Twitter'dan yaptığı açıklamada, 25 Ekim'de Türkiye'den de görülecek güneş tutulmasının fay hatlarını tetikleyip tetiklemeyeceğini değerlendirdi.

ÖZGÜN
Marmara depreminden kaç gün önce Güneş tutulması olmuştu?

ÖZGÜN
Güneş tutulması duası: Güneş tutulduğunda nasıl dua edilir?