Yunanistan ilişkileri zehirledi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunan parlamenter Yorgos Koumoutsakos’un Türk-Yunan ilişkilerine yönelik açıklamalarına yanıt verdi. Çelik, “Ortada Türk-Yunan ilişkilerini zehirleyen bir durum varsa, o da Yunan yargısının aldığı karardır” dedi.

Haber Merkezi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Twitter hesabından açıklama yayımlayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan yargısının FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bu ülkeye kaçan darbecilere iltica hakkı vermesi konusundaki sözlerine Yunanistan ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisinin Dış İlişkilerden Sorumlu Başkanı ve Atina B Bölgesi Milletvekili Yorgos Koumoutsakos’un cevap verdiğini belirtti.

YUNANİSTAN İÇİN UTANÇ VERİCİ

Çelik, seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen eylemlerin tüm hukuk sistemlerinde suç olduğunu ve Yunan yargısının da bu suça iştirak eden teröristlere sahip çıkarak suçun ve suçlunun yanında yer aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Ortada Türk-Yunan ilişkilerini zehirleyen bir durum varsa, o da Yunan yargısının aldığı bu karardır. Bu kararın demokrasinin doğduğu topraklar olduğunu söylediğiniz Yunanistan’da alınması ayrıca utanç vericidir. Himaye ettiğiniz kişiler, Cumhurbaşkanımızın hedef alan, hükümeti devirmeye çalışan alçak bir darbe girişiminin içinde yer aldılar. Buna rağmen sizin yargınız bu kişiler hakkında ‘darbe girişimine dahil olduklarına dair delil yok’ diyor. Bu yaklaşım akla saygısızlıktır.”