Yıldırım: Varlığımıza dönük tehditleri bertaraf edeceğiz

TBMM Başkanı Yıldırım, Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü kapsamında yayınladığı mesajında Anadolu'nun 'milli beka'nın merkezi olarak muhafaza edilmesinin önemine dikkati çekerek, "Varlığımıza yönelen her tehdit, milletimizin inanç, gayret ve cesaretiyle bertaraf edilecektir" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
TBMM Başkanı Yıldırım, Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Yıldırım'ın mesajı şöyle:

"Zaferle dolu tarihimizin en şanlı günlerinden biri 26 Ağustos 1071’de yaşanmıştır. Milletimiz bin yıl önce Batı’ya doğru kutlu bir yürüyüş başlatıp Anadolu’yu kendine ebedi vatan olarak seçmiştir. Müslümanları izmihlalden kurtaran ve aziz milletimizi tarihin öznesi haline getiren başkomutan Alparslan, 50 bin kişilik ordusuyla dönemin süper gücü kabul edilen Bizans ordusuna karşı Malazgirt’te tarihimizin en büyük zaferlerinden birini kazanmıştır.

"Anadolu milli bekamızın merkezi"

"Her tehdit bertaraf edilecek"

Geçmişimizden aldığımız ilham, istikbale giden yolda bizlere güven vermektedir. Gayemiz hürriyet ve istiklalimizi muhafaza ederek dünya milletler ailesi arasındaki itibarımızı devam ettirmektir. Varlığımıza yönelen her tehdit, milletimizin inanç, gayret ve cesaretiyle bertaraf edilecektir.

Milli birliğimizi muhafaza ederek ülkemizde ve bölgemizde barışı tesis etmeye çalışan şanlı milletimizin Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümünü kutluyorum. Kazandıkları zaferle Türk Milletini dünya milletler ailesinin şerefli bir üyesi haline getiren aziz şehitlerimize ve onların başkomutanı Alparslan’ı minnet ve şükranla anıyorum."

GÜNDEM
Erdoğan'dan 'Malazgirt' mesajı