Yeni Şafak Türkiye’yi aydınlattı

Yeni Şafak gazetesinin 30’uncu yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan iş dünyası temsilcileri, doğru ve ilkeli habercilik vurgusu yaptı. Kutlama mesajlarında; Yeni Şafak’ın kurulduğu günden bu yana Türkiye’yi aydınlattığı ifade edildi.

Burak Karaca
Şekib Avdagiç

İş dünyası temsilcileri Yeni Şafak gazetesinin 30’uncu yılını kutlarken, medyada üstlendiği role vurgu yaptı. Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Yeni Şafak’ın 30 yıldır Türkiye’yi aydınlattığını belirtti. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Yeni Şafak’ın, karanlığın en yoğun olduğu bir dönemde ‘yeni’ bir şafağın sökeceği müjdesiyle yayın hayatına başladığını söyledi. Yeni Şafak’ın, ‘haber kutsal, yorum hürdür’ ilkesiyle yaptığı yayıncılık sebebiyle ülkü ve fikir sahibi okuyucuların güvenerek okuduğu gazete olduğuna değinen Avdagiç, “Yeni Şafak, 1990’lı yılların sisli ve parçalanmış siyasi yapısı içinde ‘Türkiye’nin önü aydınlık’ diyerek umut ışığı oldu. O yüzden bir gazeteden daha büyük anlama sahip. Yeni Şafak, gazeteciliğin bir grubun değil toplumun ve milletin sesi olarak yapıldığının ispatıdır. Yeni Şafak, gücünü kitlelerden alan bir fikir gazetesi olarak eminim, daha nice 30 yıllar ‘Türkiye’nin birikimi’ olmayı sürdürecek” dedi.

30 YILDIR GÜNDEMİN NABZINI TUTUYOR

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ise, Yeni Şafak Gazetesi’nin 30 yılda haberin nabzını tutmayı başarabilen bir yayın organı olduğunu vurguladı. Bahçıvan, “Reel ekonomi, sanayiciler ve iş dünyamızı yakından ilgilendiren ekonomik gelişmelere de sayfalarında genişçe yer vererek yaptığı haberlerle kamuoyunun bilgi sahibi olmasına değerli katkılar yapıyor. Gazetenin kuruluşundan bugüne kadar bizlere ulaşmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

HER SATIRDA MİLLETİN YANINDA

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Yeni Şafak gazetesinin haber, köşe yazısı ve yorumlarıyla yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana, Türk basın hayatında önemli bir yer edindiğinin altını çizdi. “Yeni Şafak, ülkemizin siyasetten ekonomiye, dış politikadan eğitime, kültüre, her alandaki değişimine tanıklık ederek, fikir hayatımıza önemli katkı sundu” dedi.

GERÇEĞİN SESİ OLMAKTAN VAZGEÇMEDİ

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye'nin zorlu yıllarında kurulan Yeni Şafak'ın o günden bugüne, gerçeğin sesi olma ilkesinden ve milli değerlerden ödün vermediğini söyledi. Öztürk, “Yeni Şafak; ülkemizin ekonomik, sosyal ve siyasi hayatına yön veren bir yayın organı oldu” ifadesini kullandı.

ÖNCELİĞİ BASIN AHLAKI OLDU

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, Yeni Şafak'ın meslek ahlakına bağlı basın kuruluşlarının ülkelerin gelişiminde önemli rol oynadığının altını çizdi. Doğan, “Kurulduğu günden beri bu çerçevede yayın yapan Yeni Şafak'ın 30. yılını tebrik ediyor, gelecekte de yayın hayatında basın meslek ahlakını önceleyerek nice başarılara imza atacağına inanıyorum” dedi.

Türkiye’nin sesi oldu

Katma değer yolculuğunda yanımızda

İlkeli gazetecilikle öne çıkıyor

Milli iradeye hep sahip çıktı