"Yazıcıoğlu'nu FETÖ şehit etti"

2009 yılında bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun, FETÖ tarafından şehit edildiği öne sürüldü. FETÖ'cü emniyet müdürünün Yazıcıoğlu'nu arama çalışmalarını engellediğini belirten AK Parti'li Milletvekili Metin Gündoğdu, "Muhsin Başkan'ı FETÖ şehit etti" diye konuştu.

Yeni Şafak

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Muhsin Yazıcıoğlu suikastının ardındaki FETÖ parmağını açıkladı. Yazıcıoğlu'nu şehit edenlerin 15 Temmuz darbe girişiminde yakayı ele verdiklerini belirten Gündoğdu, “Davayı takip eden avukatlar failleri bildiklerini söylüyorlar ama açıklamaktan kaçıyorlar" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Genel Başkanlığı sırasında BBP'de Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, suikastın ardındaki FETÖ bağlantılarını işaret ederek, “Muhsin Başkan'ı FETÖ şehit etti" ifadelerini kullandı.

Arama kurtarma çalışmalarını aksattılar

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesinin ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmalarının, Kahramanmaraş Emniyetinde görevli FETÖ mensubu Dursun Özmen tarafından engellendiğini söyledi. Özmen'in "Yazıcıoğlu bacağı kırılmış olarak kurtarıldı" bilgi notunu paylaştığını belirten Özmen, "Notun yalan olduğu sonradan anlaşılıyor ve Muhsin Başkan 3 gün sonra bulunuyor. O dönemde helikoptere ulaşılamaması için çaba gösterdiği açık olan Dursun Özmen bugün FETÖ'den tutuklandı. Muhsin Yazıcıoğlu suikastının FETÖ tarafından işlendiğinin kanıtlarından biri budur" diye konuştu.

"Yazıcıoğlu'nu FETÖ'cüler şehit etti"

15 Temmuz darbe girişiminde Muğla'da yakalanan darbecilerin, Yazıcıoğlu'nun helikopterindeki GPS cihazını söken kişilerle aynı olduğu bilgisini veren Gündoğdu, "Bu teröristlerden birisi Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak, diğeri ise Yarbay Davut Uçum isimli şahıslardır. Bu olay başlı başına FETÖ'nün Muhsin Başkan'ın katili olduğunun kanıtıdır. Muhsin Yazıcıoğlu'nu şehit eden FETÖ'cü teröristlerdir" dedi.

"Her yerde kolları olan bir yapı"

Davayı takip eden avukatlara önemli görevler düştüğünün altını çizen Gündoğdu, bir avukatın 14 Aralık 2015'de yaptığı açıklamayı hatırlattı. Söz konusu avukatın, "Kimlerin nasıl ve ne şekilde bu suikastı işlediklerini gayet net bir şekilde bilmekteyiz" ifadelerini kullandığını belirten Gündoğdu, başka bir avukatın da şu dikkat çekici sözlerini hatırlattı:

"Her yerde ahtapotun kolları olan bir yapıyla karşı karşıyayız. Bu olayın (Muhsin Yazıcıoğlu suikastı) arkasında kim olduğunu, tahminden öte biz biliyoruz."

"Algı operasyonu yaptılar"

Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehit edilmesinin ardından Zaman gazetesinin, "Ergenekon Terör Örgütü suikast düzenledi" şeklinde haberlerle algı operasyonu yaptığını hatırlatan Gündoğdu, FETÖ'nün son 2 buçuk yıldır da suikastı hükümetin üstüne yıkmaya çalıştığını belirterek, "Bu helikopterin kiralanması konusunun da aydınlatılması gerekiyor. Kimler tuttu, fatura hangi şirkete kesildi… Bunlar Devlet Denetlere Kurulu raporlarında da var. Bunlar net bir şekilde ortaya konmalıdır. FETÖ'den tutuklu bulunan Emre Soncan isimli kişiye kitap yazdıran kimler? Bu kitapta yer alan gizli bilgi ve belgeleri kimler temin etti? Bu kitapla ne algısı yaratılmaya çalışıldı" diye konuştu.

GÜNDEM
'Yazıcıoğlu yaşıyor' bilgisi FETÖ'cü müdürden geldi