Yavuz Yılmaz’a veda

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz (38), son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra siyaset, iş ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Yeni Şafak Haber Merkezi
Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı.

Evinde hayatını kaybeden Yılmaz için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Mesut ve Berna Yılmaz çifti, cami avlusunda kurulan çadırda, taziyeleri kabul etti. Daha sonra öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/12/19/02/59/resized_f0f8d-54ca7f3ccenaze.jpg

Yavuz Yılmaz’ın kardeşi Hasan Yılmaz ise tabutun başından bir an olsun ayrılmadı. Namaz öncesinde imam, konuşmasının bir bölümünde, Cahit Sıtkı Tarancı’ya ait “35 yaş” şiirinden dizeler okudu.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/12/19/02/46/resized_93d5a-ee3648f5cenaze1.jpg

EMİNE ERDOĞAN TESELLİ ETTİ

Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yanısıra siyaset, iş ve spor camiasından çok sayıda isim katıldı. Cenaze namazının ardından helallik alındı. Helalliğin alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, acılı baba Mesut Yılmaz ile birlikte Yavuz Yılmaz’ın tabutuna omuz verdi. Yavuz Yılmaz’ın naaşı Kanlıca Mezarlığı’nda defnedildi. Mesut Yılmaz’ın, yakınlarına, “7 yıldır tedavi ediliyordu fakat bir türlü çare bulamadık. Göstermediğimiz doktor kalmadı. Son olarak da artık tedaviyi reddediyordu. Hayattan hiçbir şeyden mutlu olmuyordu” dediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Yılmaz ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Emine Erdoğan, Berna Yılmaz’ı, sarılarak teselli etti.