Yavru kedi böyle kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez beldesinde, boş bir su deposunda mahsur kalan bir aylık kedi, Bodrum AKUT ekibi tarafından kurtarıldı.

Cihan
Yavru kedi böyle kurtarıldı

Sabah saatlerinde evinin deposundan kedi sesleri duyan bir vatandaş, AKUT'a haber verdi. İhbarı alır almaz harekete geçen beş kişilik ekip, herhangi bir girişi olmayan, 1,5 metre yüksekliğinde, 1,20 genişliğinde ve 4,5 metre uzunluğundaki su deposunda kedinin yerini tespit etmeye çalıştı. Depoya ulaşamayan ekip, yakınlardaki bir otelin teknik servisinden temin edilen kanal kamerasıyla içerisini incelendi ve yavru kedinin, 10 cm. çapındaki bir boru parçası içinde olduğunu gördü. Yaklaşık 10 cm. çapındaki tahliye deliğinden başka girişi olmayan depoda, müdahale için pencere açıldı. Uzun çabalar sonucu buradan, AKUT gönüllülerinden Baan Kahraman girdi. Sonunda kurtarılan ve çok korkmuş olan kedi, havluya sarılarak sahibine teslim edildi.

AKUT Bodrum Ekip Lideri Saadetin Uslu, operasyonla ilgili şunları söyledi: ''Arif Bey, bu sabah bizleri arayarak evinin altından bir kedi sesi geldiğini, kendisinin müdahale etmeye çalıştığını ancak ulaşamadığını belirterek yardım istedi. Yavru kedi, 10 cm.'lik tahliye deliğinden girmiş, çıkamamış. Başka giriş olmadığı için duvara pencere açarak içeri girebildik. Yavru kediyi, yaklaşık 1,5 saatlik operasyonla kurtararak sahibine teslim ettik.'' dedi.