Aydın Ünal, Yusuf Kaplan, Mehmet Acet, Erdal Tanas Karagöl ve Bülent Orakoğlu'nun yazılarının en dikkati çeken bölümleri:
'Ne istiklal, ne ölüm' diye karşılık verenler vardı
1919'da, Erzurum Kongresi yapılırken İstanbul basını, bazı paşalar ve bazı münevverler yoğun şekilde “manda ve himaye”nin Türkiye için en iyi seçenek olduğunu ifade etmektedirler. “Karşımızdaki düşman çok güçlü, mümkün değil bunları yenemeyiz. Bağımsızlık ülkeyi böler. Amerika veya İngiliz mandası altına girmek bizim için kurtuluştur” iddiası hatırı sayılır bir taraftar kitlesi bulmuştur.
Mustafa Kemal, bu iddiaların sahiplerini kastederek, Erzurum Kongresi'nde şunları söyler: “Her çağda, her ülkede ve her zaman meydana çıktığı gibi, bizde de yüreği ve sınırları güçsüz, anlayışsız insanlarla beraber vatansız, aynı zamanda rahatlık ve kişisel çıkarlarını vatan ve milletin zararında arayan alçaklar vardır.”
Avrupalıları ürküten şey
15 Temmuz saldırısı, özelde Türkiye-Avrupa, genelde Türkiye-Batı ilişkilerinde tam bir kırılma noktası oldu.
Avrupalıların geliştirdikleri, sömürge aydınlarının dillerine pelesenk ettikleri, “demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve özgürlükler” gibi Batılı söylemler 15 Temmuz saldırısından sonra kesinkes çöktü.
Özelde Avrupalılar, genelde Batılılar hem Türkiye'ye hem de dünyaya bundan böyle “demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve özgürlükler” masalını yutturamazlar artık!
Akla gelen ilk olağan şüpheli onlar
Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'lar, geçen hafta, Irak ve Suriye semalarında daha önce pek görülmedik türden yoğunluğu olan bir hareketlilik içerisinde idiler.
Bu iki ülkeden Türkiye topraklarını tehdit eden terör örgütlerine (PKK/YPG ve DAİŞ) karşı yapılan operasyonlara 40 civarı savaş uçağı katıldı.
Türkiye'ye operasyon çekmelerinin sebebi
Ekonomi güvenliği, son günlerde en çok konuşulan konulardan birisi. Ekonominin güvende olması ya da güçlü duruşunu devam ettirebilmesi, özellikle ani değişimlerden etkilenen gelişmekte olan ülkelerin, ekonomik istikrarı için garantör oluşturuyor.
Peki nasıl sağlanacak ekonomi güvenliği?
Dünya ekonomik ve siyasi güç dengelerinde bir hareketlilik yaşanıyor. Bu yüzden tarihi bir dönem içinde olduğumuz unutulmamalı. Aslında Türkiye, ekonomik alanda gücünü artırmak için başlattığı büyük projeleri gerçekleştirerek ve uluslararası kurum ve kuruluşların ve AB gibi entegrasyonların çatırdamaya başladığı bu dönemde sesinin gür çıkması nedeniyle, yerleşik ekonomik ve siyasi düzen için rahatsızlık oluşturdu.
İnternet şifrenizi kimseye vermeyin
"'' başlıklı yazımda, ByLock kullanıcılarının bir istisna haricinde tamamının FETÖ'cü olduğunu belirmiştim. Bu tespitimin tek istisnasının 'Sabit internet hattına ait modemin şifresini komşusu veya yakın akrabasından alıp bu kişilerin güvenini istismar ederek, kendine ait telefon veya bilgisayarlara ByLock uygulamasını yükleyip kullanan FETÖ'cüler olduğuna özellikle işaret ederek bu durumun güvenlik güçlerince tespitinin yapılabileceğini yazmıştım. Bu köşe yazısının Yeni Şafak gazetesinde yayınlanması sonrasında bu konuda sıkıntı yaşadığını iddia eden X şahıs gazetenin ilgili birimlerine başvurarak bu konuda tarafımdan yardım talebinde bulunmuştu. Bu konuda şahsıma yapılmak istenen diğer başvurulara da bir cevap olması ve kamuoyunun da bu konuda temkinli olması açısından aydınlatılması amacıyla (X) şahsın başvurusunu isim ve şehir adlarını kodlayarak aynen yayınlıyorum.