Vurup bekledi

Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’i öldüren mahkumun Gültekin Alan olduğu ortaya çıktı. Bir gardiyanı yaklaşık 2,5 saat rehin alan zanlının, baba-oğulun hastaneye sevkini engellediği öne sürüldü.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'i öldüren, babası Necmettin Altındöken'i de yaralayan mahkumun, yaralıların hastaneye sevkini geciktirdiği belirlendi. Adana Kürkçüler Cezaevi'nde yaşanan infazdaki sır perdesi aralanıyor. Osmaniye'den Adana'ya nakledilen baba Necmettin Altındöken ve oğlu Ahmet Suphi Altındöken'in, aynı koğuşta kaldıkları hükümlü Gültekin Alan tarafından kurşunlandıkları belirlendi.

AŞIRI KAN KAYBETMİŞLER

10 yıldır Adana Cezaevi'nde yatan ve çevresinde 'suç makinası' olarak tanınan 50 yıla hükümlü Gültekin Alan'ın, tuvaletten aldığı tabancayla baba ile oğlunu vurduğu, olaya müdahale eden bir infaz koruma memurunu da 2,5 saat rehin aldığı tespit edildi. Saldırının ardından soğukkanlı bir şekilde bekleyen zanlının, Özgecan Aslan'ın katili ile babasının hastahaneye sevkini geciktirdiği, bu yüzden yaralıların aşırı şekilde kan kaybettiği de kaydedildi. A.G. adlı bir mahkumun da tabancanın sağlanmasıyla ilgisi bulunduğu da ifade edildi.

CEZAEVLERİNİ DOLAŞMIŞ

Tokat'ta merkeze bağlı Emirseyit beldesinde oturan ve 11 yıldır çeşitli cezaevlerinde yatan Gültekin Alan'ın cinayet, sahte para, suç örgütü kurma gibi çeşitli suçlardan dolayı toplamda 50 yıl hapis cezası bulunuyor. 3 kız babası şüphelinin, Zile, Tokat, İzmir ve son olarak ise Adana Kürkçüler Cezaevi'ne sevk edildiği ifade edildi. Gültekin Alan'ın amcası Taşkın Alan, “Keşke böyle olmasaymış. Zaten devlet o adamın cezasını vermiş. Bireysel intikama karşıyım” dedi.

DAĞ BAŞINA GÖMÜLSÜN

Özgecan'ın babası Mehmet Aslan da özel bir televizyon kanalına, kızının katilinin öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. “Onu affedecek kuvveti kendimde bulamıyorum” diyen Aslan, katile mezar yeri bulunamaması için ise, “Ya bir dağ başına, ya bir ovaya ama gömülmesi gerekiyor. Gitsin herkes okusun, dua etsin demiyorum. Her şey takdiri ilahi” ifadelerini kullandı.

7 savcı soruşturuyor

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda ölmesi, babası Necmettin Altındöken'in yaralanmasıyla ilgili 7 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Cezaevi içindeki tüm güvenlik kamerası görüntüleri incelenirken. ziyaretçi kayıtları da mercek altına alındı. İfadelerin ardından saldırın nasıl gerçekleştiği de ortaya çıkmaya başladı. Yapılan incelemede, hükümlü Gültekin Alan'ın havalandırmaya çıkarken tuvalete gidip olayda kullandığı tabancayı aldığı, kapıdaki bir infaz koruma memurunun başına tabanca dayayarak, baba ile oğluna evrak imzalatacağını söyleyip ölüm tehdidiyle koğuşlarının kapısını açtırdığı, ardından ikisine de kurşun yağdırdığı görüldü. Alan'ın, infaz koruma mumurunu rehin alıp, kapıyı açtırdıktan sonra Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken'i vurmasının sadece 13 saniye sürdüğü belirlendi. Katil zanlısı Gültekin Alan'ın uzun süre direndikten sonra silahını infaz koruma memurlarına verip teslim olduğu anlaşıldı. Tabancanın cezaevine nasıl ve kimler tarafından sokulduğu araştırııyor.

Cenaze ortada kaldı

Özgecan Aslan katili Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesi, belediyeler izin vermeyince Adana-Tarsus arasında gidip geldi. Cenaze, Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından, gece vakti defnedilmek üzere Mersin'in Tarsus ilçesine gönderildi. Ancak Tarsus Belediyesi'nin define izin vermemesi üzerine cenaze Adana'ya geri getirilerek, Adana Devlet Hastanesi morguna konuldu. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin de izin vermemesi üzerine cenaze defnedilemedi. Katilin annesi Naciye Tan, bu duruma, “Cenazeyi çöpe mi atayım” diye tepki gösterdi. Aile, cenazenin Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Kocaköy'de toprağa verilmesini kararlaştırdı. Ancak cenazenin Adana'daki kimsesizler mezarlığına da gömülebileceği öğrenildi.

Kadavra yapsınlar

Cenazenin defnedilmesi düşünülen Tarsus'un Kocaköy Mahallesi'ndeki vatandaşlar mezarlığın kapısını kilitledi. Mahalle Muhtarı Rifat Öcalan, “Onu buraya zorla gömerlerse kepçeyle çıkarırım. İstemiyoruz. Onların burayla hiç bağlantısı yok. Biz almayız bizi de beraber gömerler. Gömecek yer bulamazlarsa kadavra yapsınlar” dedi.