Vekili rehin alacaklardı

TBMM’ye yönelik sansasyonel eylem planlayan DHKP-C’li Mulla Zincir ve Eylem Yücel hakkında 39 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianameye göre Meclis’e giren iki terörist bir vekili rehin alıp bu şekilde örgüt propagandası yapacaktı. TBMM güvenliği sayesinde teröristler başarılı olamadı.

Osman Özgan
Eylem Yücel

Ankara’da 14 Mayıs’ta TBMM’de güvenlik görevlileri tarafından yakalanan terör örgütü DHKP-C mensupları Mulla Zincir ile Eylem Yücel hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Ankara Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüphelilerin, “Silahlı terör örgütüne üye olmak, Terör amacıyla nitelikli olarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, Terör amacıyla görevi yaptırmamak için direnme, Mala zarar verme ve Örgüt propagandası yapma” suçlarından 39 yıla kadar hapsi istendi. Şüpheliler, 8 Kasım’da hakim karşısına çıkacak.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2019/11/02/02/03/resized_ecb38-347c2759dhkpc1.jpg

KAHVALTI YAPIP EYLEM İÇİN MECLİS’E GİTTİLER

İddianamede, şüphelilerin söz konusu saldırı girişimi için Kocaeli’nden otobüsle Ankara’ya geldikleri, Kızılay’da kahvaltı yaptıktan sonra taksiyle TBMM’ye gittikleri belirtildi. İncelenen kayıtlara göre, şüpheliler, saat 10.27’de TBMM’de x-ray cihazından geçti. Şüpheliler, saat 11.08’de ziyaretçi kartı almak istedi. Mulla Zincir’e ziyaretçi kartı verilirken, milletvekillerinin bulunduğu bölüme giriş yasağı bulunan Eylem Yücel ziyaretçi kartı alamadı. Mulla Zincir’in içeri geçerek CHP’li milletvekili Mahmut Tanal ile görüştüğü aktarıldı.

VEKİLLERİN OLDUĞU BÖLÜME GİREMEDİ

GÜNDEM
Talimatı kim verdi?