Vatandaşlığı olsaydı Mekke’ye gidecekti

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit edilen Yeni Şafak gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına alınması, yakınlarını memnun etti. Vatandaşlığa geçmek için yıllarca uğraşan Cambaz’ın en çok gitmek istediği yerler arasında Mekke ve Medine’nin olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak Haber Merkezi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit edilen Yeni Şafak gazetesi foto muhabiri Mustafa Cambaz'a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmesi, yakınları tarafından olumlu karşılandı. Cambaz'ın yakın arkadaşı Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Şeker, “Vatandaşlığa geçtikten sonra ilk gitmek istediği yerler vardı. Buralar; Mekke, Medine, Kudüs, Saraybosna ve kendi köyüydü” dedi.

PROSEDÜRE TAKILIRDI

Şeker, Cambaz'ın vatandaşlığı herkesten çok hak ettiğini vurgulayarak, “Cumhurbaşkanı şehit ailelerini Ankara'ya çağırdığında oraya giderken vatandaşlık verileceğine dair bir bilgi gelmişti. Hanımı ve çocuğu ile beraber gidiyorduk. Çok duygulu bir an oldu. Hanımı, 'Şehit mi olması gerekiyordu vatandaş olması için' diyerek ağlamaya başladı. Neticede bu olması gereken bir şeydi vatandaşlık. Mustafa'nın da ihmali vardı, bürokratik engeller de çıkıyordu” diye konuştu. Cambaz'ın resmi işlerle uğraşmayı sevmediğini dile getiren Şeker, “Mustafa, prosedür işlerinden hoşlanmadığı için en ufak bir engel çıkınca sinirlenip o işin peşini bıraktı” dedi.

30 yıl köyüne gidememiş

Mehmet Şeker, Cambaz'ın vatandaşlık haklarından yararlanamadığını söyleyerek, “Sağlık hizmeti alamıyordu. Başı çok ağrısa bir aspirin içer otururdu. Özel doktora giderdi. Zaten çok hastalanan biri değildi. Çok az yemek yerdi. Oğlu, 'babam hastalanmazdı o yüzden' derdi. Pasaportu yoktu, yurt dışına çıkamıyordu. 30 seneye yakın köyüne gidememiş, annesini ve babasını çok özlüyordu. Onlarla Keşan'da buluşup hasret gideriyordu. Vatandaşlığa geçtikten sonra ilk gitmek istediği yerler; Mekke, Medine, Kudüs, Saraybosna ve kendi köyüydü” dedi.