Valilere gözaltı

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturmada, bazı merkez valilerinin de arasında bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak Haber Merkezi
Bülent Güven

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında bazı merkez valilerinin de arasında bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, başsavcılık, FETÖ soruşturması çerçevesinde merkez valileri, vali yardımcıları, hukuk müşavirleri ve mülkiye müfettişlerinden oluşan 44 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Polis, şüphelilerden şu ana kadar 33'ünü gözaltına aldı. Gözaltı kararıyla, şüphelilerin evlerinde arama ve el koyma işlemleri de yürütüldüğü kaydedildi.

MALATYA'DA 5 TUTUKLAMA

Öte yandan Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Vali Yardımcıları Bülent Güven ile Ömer Dağdelen'in de bulunduğu 5 kişi tutuklandı. FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında Malatya'da başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Güven ve Dağdelen ile 2 polis ve 1 adli müşavir, Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Güven ve Dağdelen ile 2 polis ve 1 adli müşavir, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

VALİ YARDIMCISI HAPSE

Manisa'da, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Vali Yardımcısı Yakup Tat, tutuklandı. Tat, Manisa Cumhuriyet Başsavclığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen 26 Temmuz'da gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından dün önceki gün sevk edilen Vali Yardımcısı Tat, tutuklanıp Manisa T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.