Uçak sesinin kurşun sesine karıştığı karanlık gece

Başkan Erdoğan, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilere mektup gönderdi. Erdoğan, gazilere ülke adına şükranlarını sunarken, şehit yakınlarına “Şehit yakınlarımıza vefa borcumuzu ne yaparsak yapalım ödeyemeyeceğimizin farkındayız” diye seslendi. Mektupta, 15 Temmuz için, “Uçak seslerinin kurşun seslerine karıştığı o karanlık gece” ifadesi kullanıldı.

Yeni Şafak Yasemin Asan
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz’un ikinci yılı anısına şehit yakınlarına ve gazilerine el yazısı ile mektup gönderdi.

Bugün 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden tam 2 yıl geçti. FETÖ’cü hainler o gece 251 kişiyi şehit etti ve binlerce vatandaş gazi oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz’un ikinci yılı anısına şehit yakınlarına ve gazilerine el yazısı ile mektup gönderdi.

15 TEMMUZ İFTİHAR TABLOSU

Erdoğan gazilere gönderdiği mektupta “Bugün ülkemizin en önemli iftihar tablolarından bir olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü iftihar ve heyecan ile kutluyoruz. Size ve o gece vatanımız, bağımsızlığımız, istikbalimiz için korkusuzca ileri atılarak yaralanan tüm gazilerimize ülkem ve millet adına şükranlarımı sunuyorum” ifadesine yer verdi. Erdoğan, Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi kadını erkeği, genci yaşlısıyla tek vücut olarak dünya demokrasi tarihine asla unutulmayacak izler, kesinlikle silinmeyecek bir zafer armağan ettiğini vurguladı.

DAHA AYDINLIK GÜNLERİN MÜJDECİSİ

Erdoğan, milletin, FETÖ’cü hainlerin tanklarıyla, helikopterleriyle, uçaklarıyla ve silahlarıyla üzerine gelmesi karşısında istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak ülkeyi sadece bir darbe girişiminden değil aynı zamanda bir işgal teşebbüssünden de koruduğunu ifade etti. Erdoğan mektupta, “Uçak seslerinin kurşun seslerine karıştığı o karanlık gece Allah’ın yardımı, mazlum ve mağdurların duası, aziz milletimizin cesareti, sizin gibi gazilerimizin fedakarlığı sayesinde ülkemizi ve milletimiz için daha aydınlık günlerin müjdecisi haline dönüşmüştür” dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Şehit ailelerine gönderilen mektupta ise, “Hiç şüphesiz 15 Temmuz’un anlamı o gece evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini ve sevdiklerini kaybeden şehit yakınlarımız için çok daha farklı ve özeldir. Şehit yakınlarımızı ‘mesele vatansa gerisi teferruattır’ sözünü yaşayarak gösteren fedakarlık abideleri olarak görüyoruz. Millet ve devlet olarak siz şehit yakınlarımıza vefa borcumuzu ne yaparsak yapalım ödeyemeyeceğimizin farkındayız. Terör örgütleri ile mücadelede canlarını hiçe sayan 15 Temmuz gecesi göğsünü kurşunlara siper eden o kahramanlar artık sizlerle beraber 80 milyon her bir ferdinin de evladıdır, kardeşidir. Şehitlerimizin hatırlarına ve emanetlerine sahip çıkmak, onların mübarek kanlarını dökenlerden hesap sormak boynumuzun borcudur” ifadesi yer aldı.

EKONOMİ
FETÖ 1 trilyon doları engelledi

GÜNDEM
Kaos beklentileri boşa çıkacak