Türkiye'nin uzay yolculuğu ertelendi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu yarın geceye ertelendi. Gezeravcı'nın uzay görevinin Türkiye Saati İle (TSİ) 19 Ocak'ta saat 00.49'da başlaması bekleniyor. Yolculuğun teknik bir arıza nedeniyle ertelendiği ifade edilirken, SpaceX'ten de konuya ilişkin ilk açıklama yapıldı. Firma yaptığı açıklamada, "Axiom 3 uçuşu için perşembe gününü hedefliyoruz." ifadelerine yer verilirken, söz konusu ertelemenin, uçuş öncesi kontrollerin ve veri analizinin tamamlanması açısından ekiplere olanak tanıyacağı belirtildi.

Semih Bozkuş
Alper Gezeravcı'nın uzay misyonu bir gün ertelendi.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonu, 19 Ocak'a ertelendi.

Gezeravcı'nın uzay görevinin Türkiye Saati İle (TSİ) 19 Ocak'ta saat 00.49'da başlaması bekleniyor.

Yolculuğun teknik bir arıza nedeniyle ertelendiği ifade edilirken, SpaceX'ten de konuya ilişkin ilk açıklama yapıldı.

Firmanın sosyal medya platformu X'teki hesabından yapılan paylaşımda, "Axiom 3 uçuşu için perşembe gününü hedefliyoruz." ifadelerine yer verilirken, söz konusu ertelemenin, uçuş öncesi kontrollerin ve veri analizinin tamamlanması açısından ekiplere olanak tanıyacağı belirtildi.

Bakan Kacır'dan paylaşım

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğunun ertelenmesine ilişkin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da açıklamada bulundu.

X hesabından paylaşımda bulunan Bakan Kacır, fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanmasının planlandığını ifade etti.

"İlk astronotumuz Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı fırlatma ertelendi. Hedeflenen fırlatma zamanı: 19 Ocak 2024 00:49 (Türkiye saati ile) Bu sürede fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor. Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz."

GÜNDEM
Tarihi yolculukta heyecanlı geri sayım: Cumhurbaşkanı Erdoğan Alper Gezeravcı ile görüştü

GÜNDEM
Türkiye'nin uzay yolculuğu bu gece başlıyor: Astronot ekibindeki isimlerin özgeçmişleri dikkat çekiyor

TEKNOLOJİ
Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı için son hazırlıklar tamamlanıyor

TEKNOLOJİ
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzayda 13 bilimsel deney yapacak