Türkiye’nin taleplerine olumlu yanıt

ABD’nin çekildiği Afganistan’da güvenliğin devamının sağlanması planlamaları kapsamında çalışmalar sürüyor. NATO ve Türkiye’nin niyet beyanı doğrultusunda hızlandırılan çalışmalar kapsamında Türkiye’nin üç destek talebine de ABD’nin olumlu yaklaştığı öğrenildi.

Kıymet Sezer
Türkiye, son 6 yıldır havaalanının askeri bölümünün sorumluluğunu yürütüyor, birçok alanda NATO faaliyetlerine katkı sunuyor.

ABD’nin çekildiği Afganistan’da güvenliğin devamının sağlanması planlamaları kapsamında çalışmalar sürüyor. NATO ve Türkiye’nin niyet beyanı doğrultusunda hızlandırılan çalışmalar kapsamında Türkiye’nin üç destek talebine de ABD’nin olumlu yaklaştığı öğrenildi. Afganistan’da Kabil Havaalanının güvenliğinin devamı, Afganistan’ın dış bağlantısının kopmaması, diplomatik misyonların ve yardım faaliyetlerinin işlevlerini sürdürebilmeleri için en kritik görev.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'siz bir NATO'nun varlığını sürdürmesi mümkün değildir

PAKİSTAN’IN DESTEKLERİ

Pakistan ile ikili sorunları bulunan ABD’nin Türkiye’nin Afganistan’da stratejik önem atfettiği Pakistan desteğine de olumsuz bakmadığı öğrenildi.Türkiye’nin gerek tarihi sorumluluğu gerekse ülkedeki TİKA başta olmak üzere sivil kurumların faaliyetleri dolayısıyla Afganistan’da barış ve güvenliğin devamında milli menfaatleri bulunduğuna işaret ediyorlar.