Türk yargısına saygı duymuyorlar

AK Parti İstanbul milletvekili Ravza Kavakcı Kan, Amerikan yargısının bağımsız olduğunu söyleyenlerin, Türkiye hukukuna saygı göstermediklerini belirterek, ”Bu yüzden iki bakanımıza yaptırım uygulamaya çalışıyorlar” dedi.

Yeni Şafak
​AK Parti İstanbul milletvekili Ravza Kavakcı Kan

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan İstanbul Hukukçular Derneği üyesi ve 15 Temmuz davalarını takip eden avukatlarla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "15 Temmuz yaşama hakkına ve Türkiye'nin geleceğine yapılan bir darbe girişimi olduğu için bununla ilgili duruşmaların takip edilmesi" talimatı üzerine, milletvekilleri olarak FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davaları izlediklerini belirten Kan, şehit aileleri ve gazilerin de davalara destek verdiğini kaydetti.

ÜLKEMİZİ SIKINTIYA SOKUYORLAR

İnsan hakları anlamında Türkiye'nin büyük bir dönüşüm yaşadığını vurgulayan Ravza Kavakcı Kan, Türk Yargısı'nın artık adaletli ve hızlı hareket ettiğini söyledi.

Amerika'da doktora yaptığı dönemde uluslararası hukuk hocasının dersin ilk oturumunda önüne koyduğu kitapta okumasını istediği ilk cümlenin "Hukuk siyasidir" anlamına geldiğini belirten Kan, şöyle devam etti: "Uluslararası alanda bize FETÖ elebaşısını vermeyenler, 'Bizim ülkemizde hukuk var' diyenler, şu anda bizde dava sebebiyle birçok farklı suçla yargılanan bir rahibi istedikleri, alamadıkları, Türkiye'de hukuk olduğunu düşünmedikleri, daha doğrusu Türkiye hukukuna saygı göstermedikleri için bizim iki bakanımıza yaptırım uygulamaya çalışıyorlar. Onların şahsında ülkemizi sıkıntıya sokmaya çalışıyorlar. Özellikle uluslararası hukuk siyasi olmaktan çıkmalıdır. Uluslararası alanda eğer hukuk varsa hukukun gereği yapılır ve yargı kararlarına uluslararası alanda saygı gösterilir. Biz bunu bekliyoruz."

M.ŞAKİR SARAÇ

GÜNDEM
Yılda 4-5 bin hakim-savcı alınacak

GÜNDEM
400 projeye yakın takip