'Türk yargısı FETÖ'nün köpeklerine teslim olmadı'

Adalet Bakanı Bozdağ, "İlk defa Türk yargısı aziz milletimiz gibi darbeye ve darbecilere karşı FETÖ'nün köpeklerine teslim olmadılar, biat etmediler." dedi.

Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gölcük Adalet Sarayı'nın açılışının ardından Osmangazi Köprüsü'nü kullandı. Burada fotoğraf çektiren Bozdağ, daha sonra açılışına katılacağı Gebze Adalet Sarayı'na geldi. Bozdağ, açılış programında yaptığı konuşmada, yapının Marmara Bölgesi'nin en büyük adalet sarayları arasında yer aldığını söyledi.

Adliye saraylarının adalet hizmetlerinin etkin ve verimli sunulması açısından önemli olduğunu ifade eden Bozdağ, 2002 öncesi Türkiye'sinde merdiven altından bozma yerlerde adalet hizmeti verildiğini anımsattı.

Bozdağ, tamamlanan ve yapılmakta olan adalet sarayı sayısı hakkında bilgiler vererek, "2023'e kadar Türkiye'nin bütün adalet hizmeti sunan binalarının tamamı en az Gebze Adliye Sarayı gibi güzel, modern, insanlarımıza daha iyi hizmet veren mekanlar haline gelecektir. Adalet saraylarımıza büyük bir teknolojik değişimi kazandırdık." ifadesini kullandı.

"UYAP önemli bir devrim"

UYAP'ın Türkiye'nin yüz akı bir proje olduğunu anlatan Bozdağ, şöyle konuştu:

Bozdağ, yargı alanında attıkları önemli adımlardan birisinin de istinafın faaliyete geçirilmesi olduğunu belirterek, kendisine göre Cumhuriyet tarihinin 2. büyük reformunun, istinafın 20 Temmuz 2016'da fiilen göreve başlaması olduğunu kaydetti.

İstinafın vatandaşa çok şey kazandıracağını ifade eden Bozdağ, yargılamaları kısaltmak, geciken adaleti, adalet olmaktan çıkarmak ve adaletin doğru tecellisini sağlamak bakımından önemli görevler icra edeceğini bildirdi.

Bozdağ, "TBMM'ye gönderilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sevk ettiğimiz son tasarıda istinafta kesinleşme miktarını hukuk mahkemelerinin tamamında 50 bin liraya çıkarıyoruz. İlk derece mahkemelerinde kesinleşme sınırını, tamamı için aynı yapıyoruz 7 bin liraya çıkarıyoruz. Böylelikle ilk derece mahkemeleri ve istinafta kesinleşecek maddi içerikli ihtilafları çoğaltıyoruz ve Yargıtay aşaması olmayacak, bunlar kısa sürede neticelenmiş olacak." ifadesini kullandı.

"Yargıda zaafiyet asla oluşmamıştır"

Bozdağ, FETÖ'yle mücadelenin devam ettiğine değinerek, şunları kaydetti:

Türkiye'nin 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsü karşısında başarılı bir sınav verdiğini vurgulayan Bozdağ, darbe girişiminin püskürtüldüğünü anımsattı.

Bozdağ, Türkiye'nin büyük bir kahramanlık destanı yaşadığını anlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

Türk yargısının bu darbe teşebbüsünün önlenmesinde halkın, emniyet mensuplarının, vatansever askerlerin yanında yer aldığını belirten Bozdağ, şu değerlendirmede bulundu:

"Yargı içerisinde kimseye haksızlık yapılma imkanı yoktur"

Bakan Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

Türkiye kendi ülkesine, devletine, milletine yasalarına karşı suç işleyenlere karşı işlem yaptığında Batı'nın başka şeyler konuştuğuna dikkat çeken Bozdağ, şu şekilde konuştu:

Bakan Bozdağ, konuşmasının ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve diğer protokol üyeleriyle birlikte Gebze Adalet Sarayının açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra adliyede incelemelerde bulunan Bozdağ, personelle sohbet etti.

Adliye içerisindeki Gebze İcra Müdürlüğü'nün de açılışını gerçekleştiren Bozdağ, kurdeleyi keserken "Allah hiç kimseyi icraya düşürmesin" dedi.

İcra müdürlüğünde yetkililerden bilgi alan Bozdağ, bir icra takip dosyasının da kabulünü yaptı.

Öte yandan Gölcük ve Gebze'deki açılış törenlerine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, diğer programları nedeniyle katılamadı.