Türk Escobar Urfi Çetinkaya öldü

"Türk Escobar" lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya, tutuklu bulunduğu İzmir R Tipi cezaevinde kalp krizi nedeniyle 66 yaşında öldü. “Teşekkül halinde uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek” suçlarından kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan ve İstanbul'da yakalanan Urfi Çetinkaya 12 Nisan 2023'te tutuklanmıştı.

Urfi Çetinkaya

Türkiye ve uluslararası alanda uyuşturucu madde ticareti yapan ‘Türk Escobar’ lakaplı Urfi Çetinkaya (66) tutuklu bulunduğu İzmir R Tipi cezaevinde dün sabah saatlerinde kalp krizi geçirerek öldü. Düzenlenen bir operasyon sırasında polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde yaşamını sürdürüyordu.

İSTANBUL’DA YAKALANMIŞTI

Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan Urfi Çetinkaya 12 Nisan 2023'te Terörle Mücadele ve Özel Harekat ekiplerinin yaptığı operasyonla İstanbul'da yakalanarak tutuklanmıştı. Sarıyer'de bir adrese düzenlenen operasyonda yakalanan Çetinkaya ve yanındaki suç örgütü üyesi 5 kişi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünden geçirilmişti. Çetinkaya ve beraberindeki 5 kişi, kontrollerin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmişti.

MAL VARLIKLARINA EL KONULMUŞTU

Çetinkaya'nın elebaşı olduğu organize suç örgütüne yönelik 20 Şubat'ta İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir'de düzenlenen "Kafes-44" operasyonunda 43 şüpheli gözaltına alınmıştı. Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan'da 13 ton, Türkiye'de ele geçirilen 24 ton olmak üzere toplam 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları tespit edilen zanlıların tanıdıklarıyla kendilerine ait gemi, ticari konteyner ve balıkçı tekneleriyle uluslararası uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları belirlenmişti. Soruşturma kapsamında, suç örgütüne ait toplam değeri yaklaşık 20 milyar olan 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 iş yeri, 53 lüks araç, tekne, 53 şirketteki ortaklık payları, 64 banka hesabı, 7 kiralık kasa ile çok sayıda ziynet eşyası, nakit para ve soğuk cüzdana tedbir konulmuştu.

GÜNDEM
Silah kaçakçılarına 81 ilde operasyon: 2 bin 459 şüpheli hakkında işlem yapıldı

GÜNDEM
Zehir tacirlerine ‘Şahan’ operasyonu

GÜNDEM
Çevrimiçi zehir tacirlerine 11 ilde darbe: 100 kişi tutuklandı