Trabzon'a AB fonu

Gazeteci-yazar Hrant Dink cinayetinin ardından dikkatleri üzerinde toplayan Trabzon'a, AB Hibe Programı kapsamında, "Yerel Kalkınma Fonu" aktarılacak

Ankara
Trabzon'a AB fonu

Gazeteci-yazar Hrant Dink cinayetinin ardından Vali Hüseyin Yavuzdemir ile Emniyet Müdürü Reşat Altay'ın görevden alınması ile bir kez daha dikkatleri üzerinde toplayan Trabzon'a Avrupa Birliği'nden destek geliyor. Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sönmez, Trabzon başta olmak üzere Rize ve Giresun'a 9.1 milyon Euro tutarında fon aktarılacağını söyledi. Küçük işletmelerin her birine 100 bin Euro hibe edileceğini belirten Mehmet Sönmez, Salı günü Trabzon'da yapacakları toplantıda fonun kullanımına ilişkin ayrıntılı bilgi vereceklerini bildirdi.

HİBE TÜYOSU VERİLECEK

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sönmez, Salı günü Trabzon'da Zorlu Otel'de düzenleyecekleri toplantıda, 9.1 milyon Euro olarak belirlenen AB hibe fonu hakkında bilgi vereceklerini söyledi. Sönmez yaptığı açıklamada, Trabzonluların, küçük işletmelere yönelik verilecek hibeden yararlanabilmeleri için tüyolar vereceklerini belirterek, "AB'nin yerel kalkınma fonları konusunda esnafı bilgilendireceğiz. Her firma için 100 bin Euro'ya kadar fon aktarılacak" dedi. Kobiline, Koçnet ve Yapı Kredi Bankası sponsorluğunda müşterilere AB fonlarına ilişkin bilgi verdiklerini anlatan Sönmez, Orta Anadolu Bölgesi'nde 5 milyon Euro'luk fon kullandırdıklarını kaydetti. Bu bölge için toplam 25.4 milyon Euro oranında fon ayrıldığını, bu kapsamda da 145 proje sunulduğunu ifade etti.