Teröre bulaşan temizlenecek

Başbakan Yıldırım, FETÖ’cüler de olduğu gibi bölücü örgüt destekçilerinin de kamudan uzaklaştırılacağını söyledi. Yıldırım, “Terör faaliyetlerine katılmış, aracılık yapmış yerel yönetici ve memurlar olmak üzere benzer bir uygulamayı da başlattık” dedi.

Yeni Şafak Ayfer Mallı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) öncesinde Başbakan Binali Yıldırım, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye'de bir buçuk ay içerisinde yaşanan gelişmeleri hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi: Büyük bir darbe girişmini milletimiz ferasetiyle, cesaretiyle bertaraf etti. Bir yandan da ülkemizi bölmeye çalışan, kardeşliği, birliği yok etmeye çalışan terör örgütüyle de amansız mücadelemiz devam ediyor. Ülkemizde hem hudutlarımızın yüzde 100 güvenliği sağlanana kadar hem milletimize yönelen tehditler tamamen yok olana kadar Suriye'nin güneyinde güvenli bir alan oluşturma faaliyetleri devam edecek.

YUVALARI BERTARAF EDİLECEK

Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan bahsediyorum. Aynı zamanda yurt içinde de belirlenmiş, 10-12 terör örgütlerinin yuvalandığı yerleri bertaraf etmek için güvenlik güçlerimiz canla başla çalışıyor. Amaç, uzun bir tatile çıkacak, bayram süresince vatandaşımızın huzur ve güvenliğini sağlamak.

İLK UYGULAMA MEB'DE

KHK'larla öncelikle FETÖ ile irtibatlı bir şekilde örgütün içinde olmuş, faal olarak çalışmış, onlara katkı sağlamış, kamuda istihdam edilenlerin memuriyetten çıkarılması yönünde karar alındı ve uygulamaya kondu. Aynı şekilde daha sonraki KHK'larda da bölücü terör örgütünün içinde olmuş, lojistik destek sağlamış, terör örgütünün faaliyetine katılmış, eldeki kamu imkanlarının terör örgütünün kullanmasına aracılık yapmış olanlar için benzer uygulamayı başlatmış bulunuyoruz. Bunun ilk uygulaması Milli Eğitim'de başladı.

BELEDİYE BAŞKANLARI DA

Bugünlerde de, İçişleri Bakanlığı, valilikler, belediyelerde de bu tip suça karışmış, bölücü terör örgütüne yataklık etmiş, onlarla birlikte çalışmış, kamu kaynaklarının terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanılmasına izin vermiş olan belediye başkanları, meclis üyeleri ve diğer kamu görevlileri için benzer uygulamalar yapılacak.

SINIR GÜVENLİĞİMİZ İÇİN

Cerablus'taki işimiz, ülkemizin güney hudutlarını emniyet altına almak. Suriye'de devam eden iç savaşın yol açtığı tehditleri ortadan kaldırmak için ÖSO'ya destek vermek suretiyle bu operasyona başladık. Amaç, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve sınırımızı emniyet altına almak. Bu sağlanana kadar bu operasyonlarımız sürecek.

Kılıçdaroğlu'na 9 Eylül tebriği

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak partisinin dünkü 93. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle tebriklerini iletti. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimiyle milletin geleceği için gösterdiği dayanışmadan ötürü Kılıçdaroğlu'na bir kez daha teşekkür eden Yıldırım, Kılıçdaroğlu ailesinin Kurban Bayramı'nı kutladı.