Terörden kaçmakla güvenli olunmaz

Başbakan Yıldırım, korkmakla terörden kurtulunamayacağını söyledi. Yıldırım, “Terörden kaçmakla güvenli olamazsınız. Terörü korkutursanız o zaman güvenli olursunuz. Hep beraber terörden korkmayacağız, terör bizden korkacak” dedi. Terörü yok etmek için kardeşlik, küresel barış ve refahın paylaşımına dikkati çekti

Yeni Şafak Ayfer Mallı Yasin Yıldız

İstanbul'da düzenlenen 26. Dünya Posta Kongresi'nin açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bu kongrede bir ilke imza atıldığını söyledi.

Yıldırım, “26. kongre, Dünya Posta Birliği'nin ilk kağıt dostu kongresi olarak anılacak. Kongre süresince üretilecek bütün dokümanlar kongre salonlarında bulunan tabletler aracılığıyla delegelere iletilecek. Böylece 4 ton kağıdı tasarruf etmiş olacağız” dedi.

FIRSATÇILAR KAYBETTİ

Konuşmasında Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinen Yıldırım, bu olaydan sonra bazı “fırsatçı çevrelerin” 4 yıl önce karar verilen bu organizasyonun güvenlik gerekçe gösterilerek İstanbul'dan başka bir yere alınması için çaba içine girdiklerini kaydetti. Yıldırım, şöyle devam etti. “Ancak Uluslararası Posta Birliği'nin kararlı tutumu ve PTT yönetiminin haklı mücadelesi sonunda bugün Doha'da alınan karar aynen gerçek oluyor.

TERÖR BİZDEN KORKACAK

Şunu unutmayalım: Terörden kaçmakla güvenli olamazsınız. Korkmakla terörden kurtaramazsınız. Terörü korkutursanız o zaman güvenli olursunuz. Hep beraber terörden korkmayacağız, terör bizden korkacak. O zaman dünyada da Türkiye'de de güvenlik sağlanır.”

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/09/21/02/38/resized_68cfe-54b66765binali.jpg

YOK ETMEZ DAHA DA ARTIRIR

Dünyanın çeşitli yerlerinde var olan terörün sebeplerine, derinliklerine inilmesi gerektiğine vurgu yapan Yıldırım, “Kardeşlik, küresel barış, bölgesel barış, refahın paylaşımı, zorlukların paylaşımı, adil bir yönetişim sağlanmadan bu meselelerin üzerine en modern silahlarla gitmek terörü yok etmez, daha da artırır” dedi.

BM RADİKAL KARARLAR ALMALI

Yıldırım, “Onun için Birleşmiş Milletlere (BM) düşen en önemli görev itibarını daha da artıracak radikal kararlara imza atmaktır. Bu kararlar yıllardır devam eden bölgesel anlaşmazlıkların sona erdirilmesi ve bu kararlar verilirken bazı ülkelerin rekabetine güçsüz insanların kurban edilmesine izin verilmemesidir. Ümit ederim ki bir gün BM kuruluş amacına çok daha uygun olarak bu hizmetleri yapar hale gelecektir” diye konuştu.

Asgari ücret 1300'ün altına düşmeyecek

Başbakan Binali Yıldırım, asgari ücretlilerin vergi diliminden etkilen- memesi için Maliye Bakanlığı'nın bir çalışma yaptığını belirtti. Yıldırım, “Önümüzdeki ay, vergi diliminin değişmesinden sonra bazı asgari ücretlilerin aldığı para bin 300 liranın altına düşebiliyor. Bunu ön- lemek için bir çalışma yaptı Maliye Bakanlığımız. Artık yıl sonuna kadar vergi dilimi ne olursa olsun bin 300 liranın altında asgari ücret ödemesi olmayacak. Aradaki farkı Maliye Bakanlığı karşılamış olacak” dedi.

Kamp Ekim'de

AK Parti'nin 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 21-23 Ekim'de Afyonkarahisar'da yapılacak. Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk kez başkanlık edeceği toplantı, NG Güral Otel'de düzenlenecek.Toplantı, bakanlar, milletvekilleri, genel merkez yöneticileri ve parti kurucularının katılımıyla 21-23 Ekim'de gerçekleştirilecek. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk kez gerçekleşecek kampta, ana gündem maddesi darbe girişimi ve FETÖ ile mücadele olacak.