Terör büro Uçar'a emanet

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Başsavcı vekilleriyle ilgili görevlendirme listesini hazırladı. Listeye göre 25 Aralık'ta kumpas iddianamesini hazırlayan Başsavcı vekili İsmail Uçar, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı vekilliği ile görevlendirildi. Uçar, darbe girişimi soruşturması başta olmak üzere FETÖ, PKK, IŞİD ve DHKP-C gibi terör örgütleriyle ilgili yürütülen soruşturmaları koordine edecek.

Yeni Şafak Mustafa Sait Özkan

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev dağılımı belli oldu. Geçtiğimiz haftalarda Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı vekili İrfan Fidan'ın, İstanbul Başsavcılığı'na atanmasından sonra Çağlayan Adliyesi'nde bulunan Başsavcı vekilleriyle ilgili yeni görevlendirme listesi hazırlandı. Listede Fidan'ın Başsavcı olmasından sonra boş kalan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı vekilliği görevine Başsavcı vekili İsmail Uçar getirildi. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması, PKK, IŞİD, DHKP-C gibi terör örgütlerine yönelik soruşturmaları Uçar'ın koordinesinde yürütülecek.

BAŞSAVCI VEKALETİNE EKİNCİ BAKACAK

Uçar'dan boşalan Memur Suçları'ndan sorumlu Başsavcı vekilliği'ne ise Başsavcı vekili Nuri Çığ getirildi. Yeni görevlendirmeyle beraber Başsavcı İrfan Fidan'ın yokluğunda Başsavcılık görevini ise Başsavcı vekili Mehmet Akif Ekinci yürütecek.