Tek isteğimiz darbecilerin hesap vermesi

AB Bakanı Çelik, ABD'nin FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi konusundaki yaklaşımını eleştirdi. Çelik, "Olağanüstü hal döneminde bile hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygılıyız. Tek istediğimiz darbecilerin hesap vermesi" dedi.

Yeni Şafak Haber Merkezi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Washington Post'a gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, darbe girişiminden sonra Türkiye'nin Batı ile ilişkilerinin zayıflayıp zayıflamadığına dair soru üzerine, Türkiye'nin Batı ittifakının entegre bir üyesi olmasının sorgulanamayacağını vurguladı. Çelik, Türkiye'nin dış politikasında zaman zaman farklı tercihler sergilediğini belirterek, bazı kişilerin “Türkiye dış politikasında eksen kayması mı yaşıyor?” şeklinde ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

SERBESTÇE YAŞIYOR

Çelik, Türkiye'nin bulunduğu bölgenin tarihini çok iyi bildiğini, dolayısıyla bu tür hamle değişikliklerinin gayet normal olduğunu ifade etti.

ABD'nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i iade etmemesini de eleştiren Çelik, Türkiye-ABD ilişkilerinin çok boyutlu olduğunu hatırlatarak, "Türkiye'nin FETÖ tarafından düzenlenen en büyük saldırılardan birine maruz kaldığını ve bu örgütün liderinin halen ABD'de serbestçe yaşadığını söylemeliyim" dedi.

İNTİKAM ALMIYORUZ

Çelik, “İşkenceye karşı sıfır tolerans ilkesine sadık kalıyoruz. Olağanüstü hal döneminde bile hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı gösteriyoruz. İntikam almaya çalışmıyoruz. İstediğimiz tek şey darbecileri adalet karşısına çıkarmak ve darbe girişimde bulunanların hesap vermesini sağlamak” dedi.