Tehlike geçmedi

FETÖ tehdidini ABD’de anlatan eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Pekin, “Bu örgüt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öldürmek dahil her türlü kaosa neden olacak bir güce sahip. Darbe tehlikesi halen mevcut” dedi

Yeni Şafak

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, emekli Albay ve Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok ve gazeteci Nedim Şener, merkezi Washington'da bulunan düşünce kuruluşu Türk Miras Vakfı (Turkish Heritage Foundation) tarafından New York'ta düzenlenen panele katıldı. Buradaki konuşmasında FETÖ tehdidine dikkat çeken emekli Orgeneral Pekin, Türkiye'de darbe tehlikesinin hâlâ geçmediği uyarısında bulunarak “Bu örgüt çok sayıda kuruma sızdığı için her an bu ve buna benzer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek dahil her türlü kaosa neden olacak bir güce sahip. Bu örgütün temizlenmesi içim mutlaka Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi gerekiyor" dedi.

BÖYLESİNİ İLK KEZ GÖRDÜM

Şimdiye kadarki bütün darbeleri yaşadığını ancak 15 Temmuz'da kendi halkına ateş açan, halkı tankla ezen, meclisi bombalayan, cumhurbaşkanını öldürmeye çalışan bir darbe girişimini ilk defa gördüğünü anlatan Pekin, FETÖ'nün 'ışık evleri'nde yetiştirip devlet kurumlarına soktuğu militanların Pensilvanya'dan gelen emirlerle hareket ettiğini ifade etti. Darbe girişimi emrinin Pensilvanya'da yaşayan Fetullah Gülen tarafından verildiğini söyleyen Pekin, ABD'ye FETÖ konusunda Türkiye ile iş birliği yapma çağrısında bulundu.

BIDEN ŞAKA MI YAPIYOR?

Gazeteci Nedim Şener de FETÖ'nün Türkiye'den sonra en çok örgütlendiği ülkenin ABD olduğuna dikkati çekerek “Gülen'in aslında en iyi kim olduğunu bilenler Amerikalılar. ABD'li yöneticilerin, Türkiye'de sanki darbe girişiminde bulunulmamış, FETÖ'nün darbede rolü yokmuş gibi tavır almasına gerçekten üzüldüm, gazeteci olaraksa asla inanmak istemedim. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara ziyareti sırasında, 'Biz olaylar olurken bunun gerçek olup olmadığını veya bir internet oyunu olup olmadığını anlayamadık' demişti. Türk siyasetçileri bunun çok üzerinde durmadı ama Biden ya şaka yaptı ya da hepimizle dalga geçti" şeklinde konuştu.

Yeğeni yakalandı

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2016/09/30/01/39/resized_255b6-552be6c5adiloksuz.jpg

Muğla'da, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 15 öğretmen gözaltına alındı. Şüphelilerden O.Ç, H.C, B.T, C.K, S.C, S.Ö. ve FETÖ'nün firari 'hava kuvvetleri imamı' Adil Öksüz'ün yeğeni olduğu iddia edilen İ.Ö. emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların bazılarının kriptolu mesajlaşma sistemi ByLock kullandıkları öğrenildi. FETÖ soruşturması kapsamında aranan askeri hakim Binbaşı Özgür Tüfekçi ise İstanbul'un Bakırköy ilçesinde gözaltına alındı. Babasının evinde yakalanan Tüfekçi'nin, Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu'nda askeri hakim olarak görev yaptığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Tüfekçi, Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.