TBMM Başkanı Kurtulmuş: Dünyada bedeli en ağır ödenmiş demokrasi Türkiye demokrasisidir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Dünyada bedeli en ağır ödenmiş demokrasi Türkiye demokrasisidir. Onun için kimsenin Türkiye'ye ve Türk milletine parmak sallayarak demokrasi dersi vermesine asla müsaade etmeyiz." dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda düzenlenen "15 Temmuz Milletin Zaferi Paneli"nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hem yakın döneminin hem de gelecek dönemine ilişkin tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz'u iyi bir şekilde anlamak, 15 Temmuz'dan dersler çıkararak yola devam etmek gerektiğini belirtti.

15 Temmuz'da yaşananları, 15 Temmuz'un arkasındaki temel maksatları ve Türkiye'ye getirdiklerini, ödettiği bedelleri anlatmak, unutmamak ve unutturmamak zorunda olduklarını söyleyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Darbe girişiminin yaşandığı gecede önemli bedellerin ödendiğinin altını çizen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"FETÖ ve benzeri örgütlerle her platformda mücadeleye devam edeceğiz"

15 Temmuz'un, "bir bıçağın iki yüzü" gibi olduğunu dile getiren Kurtulmuş, bu bıçağın bir yüzünde acı ve ihanet diğer yüzünde ise cesaret, kararlılık ve vatanseverlik olduğunu bildirdi. Kurtulmuş, 15 Temmuz gecesi, Türk tarihinin bu topraklarda gördüğü en ağır ihanetlerden birine şahitlik edildiğini, darbecilerin önemli bir kısmının mahkemeler önünde sonradan hesap vermiş olmasının ise bir nebze de olsa o acıyı hafiflettiğini söyledi.

Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önemli bir cesaret, kahramanlık destanı o gece yazıldı"

Kurtulmuş, 15 Temmuz'un, Türk tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu, hemen hemen dünyadaki hiçbir milletin anlayamayacağı kadar önemli bir cesaret, kahramanlık destanının o gece yazıldığını ifade etti.

15 Temmuz'un hiç şüphesiz milletin önemli hasletlerini de ortaya çıkardığını söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Dünyada bedeli en ağır ödenmiş demokrasi Türkiye demokrasisidir"

Milletin bir büyük özelliğinin de demokrasiye sahip çıkması olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Diyebiliriz ki dünyada bedeli en ağır ödenmiş demokrasi, Türkiye demokrasisidir. Onun için kimsenin Türkiye'ye ve Türk milletine parmak sallayarak demokrasi dersi vermesine asla müsaade etmeyiz." dedi.

15 Temmuz'dan bazı dersler çıkardıklarını ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kurtulmuş, 15 Temmuz'dan çıkarılacak önemli derslerden birinin, devletin kurum ve kuruluşlarının yapılanmasındaki hassasiyet olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Her vesayet odağının karşısına dimdik dikilmek zorundayız"

Türkiye'nin çok partili siyasi hayatında beş darbe ya da "darbemsi" denilebilecek demokrasi dışı yollara tevessül edildiğini anımsatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

TBMM Başkanı Kurtulmuş, sadakatin sadece millete ait olduğu inancıyla, kamu kurum ve kuruluşlarının yeni hedefler istikametinde bir araya getirilip, ortak hedefler içerisinde herkes en güzel adımları atmayı başarabilirse Türkiye'nin önünün açık olacağını da vurguladı.

Programda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, akademisyenler, gazeteciler ve davetliler yer aldı.